• home
 • video
 • pas verschenen

  Mats Hummels: "Straks vertellen we alleen nog maar banaliteiten"

  Mats Hummels is een voetballer met een mening.

  Bayern-verdediger Mats Hummels is het gewoon van vrank en vrij te spreken. Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. De Duitser hekelt de media om na elke uitspraak de polemiek op te zoeken. "Wie een gevoelig thema aanhaalt, veroorzaakt meteen een schandaal."

  Hummels doet zijn uitspraken in het Duitse voetbalblad Socrates. Zijn interview wordt gepubliceerd net op het moment dat Arjen Robben de koppen haalt in de Duitse media door zijn gefrustreerde uitlatingen over zijn bankzittersstatuut tegen Besiktas.

  De gerespecteerde international verklaart zich nader: "Eender welke banale opmerking wordt omgezet in een vette titel. Als dat zo doorgaat, zullen de spelers steeds minder interessante informatie leveren en zullen we ons tevredenstellen met nietszeggende reacties. Zoals in de NBA."

  "Het is jammer dat normale zaken niet meer gezegd kunnen worden, zonder dat ze geïnterpreteerd worden als hoogmoed of arrogantie."

  Hummels geeft het voorbeeld van de NBA: "In geen enkel interview zegt een coach of een speler waarom een match verloren werd. Ze gebruiken enkel holle frasen."

  "Moeten voetbal kunnen uitleggen aan de mensen"

  Terwijl heel wat voetballers zich al de kunst van het niets zeggen aangemeten hebben, staat Hummels bekend voor zijn vrijelijk woordgebruik. "Het zou voor mij soms gemakkelijker zijn om clichés te gebruiken of met platitudes te antwoorden."

  "Maar ik blijf erin geloven dat we het voetbal kunnen uitleggen aan de mensen of ze minstens kunnen tonen wat er achter de schermen speelt, zonder de vertrouwelijkheid te schenden. Soms krijg ik daar problemen door, maar dat neem ik erbij."

  Robben niet content op de bank tegen Besiktas

  Bayern leeft op een wolk in de Bundesliga met 19 punten voorsprong op Dortmund en demonstreerde eergisteren nog tegen 10 Besiktas-spelers in de Champions League. Het won thuis met 5-0, maar in de pers ging het over de sfeer in de kleedkamer. Zo had Arjen Robben er de pest in dat hij op de bank moest beginnen. Dat liet hij publiekelijk horen.

  Bayern-coach Jupp Heynckes diende de Nederlander kordaat van antwoord: "Ik moet de boel beredderen en ik doe wat denk dat het beste is. Iedereen moet dat accepteren, punt aan de lijn."