• home
 • video
 • pas verschenen

  De Witte over competitiehervorming: "Niet alleen op basis van emoties beslissen"

  Ivan De Witte verwacht vandaag nog geen beslissing.

  De Pro League vergadert vandaag over de competitieformule voor 1A en 1B in de komende jaren. "We moeten alle pro's en contra's goed analyseren", zegt Gent-voorzitter Ivan De Witte.

  De Witte: "Normaal nog geen stemming vandaag"

  Worden de play-offs afgeschaft? Moet het aantal profclubs (24) verminderen? Komt er een BeNe-liga? Het zijn allemaal vragen waarop de Pro League, de vereniging van 24 profclubs, tot een antwoord probeert te komen.

  Vandaag is de vergadering van start gegaan. "Maar ik verwacht niet dat er gestemd zal worden vandaag", zegt Ivan De Witte, voorzitter van AA Gent.

  "Hopelijk kunnen we de pro’s en contra’s analyseren. We moeten werken op basis van feiten en analyses, en niet alleen op basis van emoties."

  Wijnants: "Algemeen boven individueel belang laten primeren"

  Ook Herman Wijnants, de sterke man van Westerlo, zit aan de vergadertafel. “Ik hoop dat we nu het algemeen belang laten primeren boven het individuele belang", zegt Wijnants.

  "In 1A zijn er 16 ploegen, waarover er 80 miljoen euro verdeeld wordt. In 1B zijn er 8 ploegen, waarover men 8 miljoen verdeelt. En was is het gevolg? Van de 8 ploegen uit 1B is enkel Westerlo niet overgenomen door een buitenlandse investeerder.

  Voor Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht hoeft er niks te veranderen: "Maar als de grote ploegen wel verandering willen, dan zullen wij meedoen, hé. Lokeren is een kleine club."