• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht en Waasland-Beveren moeten 25.000 euro ophoesten

  De supporters van Anderlecht staken vorige week vuurwerk af.

  Het wangedrag van hun supporters kost Anderlecht en Waasland-Beveren een aardige duit. De clubs moeten 25.000 euro betalen omdat een van hun matchen stilgelegd moest worden. Ook KV Kortrijk en KV Mechelen kregen een boete van 5.000 euro.

  Op de maandelijkse vergadering van de Pro League werden ook straffen uitgedeeld aan de verschillende clubs waarvan de supporters zich de afgelopen maanden misdragen hadden. Anderlecht en Waasland-Beveren kregen elk een boete van 25.000 euro omdat hun supporters de tijdelijke stillegging van een wedstrijd veroorzaakten.

  Het incident met Anderlecht-supporters dateert van afgelopen vrijdag. Scheidsrechter Verboomen moest de partij tussen STVV en paars-wit een tiental minuten stilleggen na het openingskwartier. De supporters van Anderlecht staken vuurwerk af en hulden Stayen zo in een rookwolk. Het was even wachten voor de rook weggetrokken was en de partij hernomen kon worden. Bovenop de boete aan de Pro League, riskeert Anderlecht ook nog disciplinair vervolgd te worden door het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

  Waasland-Beveren wordt door de Pro League bestraft voor incidenten tijdens de match in Lokeren van 17 december 2017. In de eerste helft kreeg scheidsrechter Bram Van Driessche aanstekers en bierbekers naar zich geworpen en meteen na de pauze werd Lokeren-middenvelder Julian Michel, vorig seizoen nog in loondienst bij Waasland-Beveren, ook bekogeld met bier en aanstekers. Vanuit het bezoekersvak werden ook vuurpijlen aangestoken. Van Driessche vond het welletjes en legde de partij een tiental minuten stil. De Waaslanders betaalden al 2.500 euro minnelijke schikking aan de KBVB.

  KV Mechelen en KV Kortrijk moeten dan weer 5.000 euro bijdragen aan de sociale projecten van de Pro League, omdat respectievelijk assistent-trainer Fred Vanderbiest en KVK-coach Glen De Boeck naar de tribunes gestuurd werden.