• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi botst op dubbele boeman: Chelsea en Thibaut Courtois

  Vindt Messi in zijn negende wedstrijd tegen Chelsea wel de weg naar doel?

  Lionel Messi mag dan wel in bloedvorm verkeren, tegen Chelsea kon de superster van Barcelona nog nooit scoren. En ook tegen Thibaut Courtois is zijn rapport niet positief.

  Barcelona wordt door de bookmakers naar voren geschoven als favoriet in de Champions League-kraker tegen Chelsea en dat is niet verwonderlijk. De Catalanen zijn nog ongeslagen in de Spaanse competitie.

  Bovendien verkeert Lionel Messi in bloedvorm. Met 20 goals en 11 assists heeft hij een voet in de helft (31/62) van de doelpunten van Barcelona in La Liga. Hij is de sleutelfiguur om Barça aan een elfde kwartfinale op rij te helpen in de Champions League.

  Maar tegen Chelsea heeft de Argentijn het steevast moeilijk. Hij speelde in zijn carrière al 655 minuten tegen The Blues, maar kon in die acht wedstrijden nooit scoren.

  En het is niet zeker of daar vanavond verandering in komt, want Messi kijkt Thibaut Courtois in de ogen. De Belgische doelman hield de ster van Barcelona al acht wedstrijden op rij van een doelpunt. Evenwel nooit in het shirt van Chelsea, wel bij Atletico Madrid en in de kwartfinale van de Rode Duivels tegen Argentinië.

  Marca spreekt over het monster: Messi of Courtois?

  Conte: "Ik kon moeilijk de slaap vatten"

  Maar de statistieken stellen Chelsea-coach Antonio Conte toch niet gerust. "Het was best moeilijk om de slaap te vatten", zei hij. "Alles kan invloed hebben op het resultaat, maar we zullen vol voor de winst gaan."

  En dat Messi nog niet kon scoren tegen Chelsea, zegt volgens de Italiaan niets. "Hij is fantastisch en we moeten hem voortdurend in de gaten houden, al geldt dat natuurlijk niet alleen voor Messi. We moeten bereid zijn om kapot te gaan en tegelijkertijd moeten we op ieder moment kunnen toeslaan."

  Tweet: