• home
 • video
 • pas verschenen

  Hazard: "Als ik niveau van Messi wil halen, moet ik presteren in grote matchen"

  Eden Hazard stond de pers te woord voor het duel tegen Barcelona.

  Eden Hazard is de sterkhouder van Chelsea dit seizoen. De Rode Duivel liep dan ook in de kijker voor de Champions League-clash met Barcelona. "Ik heb dit seizoen al een paar goeie matchen gespeeld, maar je wil toch het liefst schitteren tegen de beste ploegen ter wereld."

  Eden Hazard is zelf een superster, maar hoe speciaal vindt hij het om tegen Messi te spelen? "Ik heb al een keer tegen hem gespeeld, met België op het WK. Toen verloren we, dus morgen wil ik een ander resultaat."

  De Belg wordt ook regelmatig vergeleken met Lionel Messi, maar ook met Cristiano Ronaldo. Doet dat de Rode Duivel iets? "Het is fijn om vergeleken te worden met de besten. Maar ik ben helemaal anders. We spelen in andere competities. Ik doe mijn job."

  "Ik probeer hun niveau te halen, daar doe ik elk seizoen mijn best voor. Als je de beste van de wereld wilt zijn, moet je presteren in de grote wedstrijden. Morgen is zo'n kans. Ik zal alles geven."

  "In de Champions League kan ik tonen dat ik nog een niveau hoger kan. Ik doe ook altijd mijn best in de Premier League en ik heb dit seizoen al goeie matchen gespeeld, maar je wilt toch schitteren tegen de beste teams ter wereld. Als ik nog een hoger niveau wil halen moet ik morgen goed spelen."

  Uiteraard werd er ook opnieuw gepolst naar de toekomstplannen van Hazard. Hij herhaalde wat hij al heel vaak zei. "Ik speel hier al zes jaar en ben hier gelukkig. Ik focus me alleen op morgen en de rest van het seizoen. Ik denk niet te veel aan de toekomst."

  "Barcelona had het in het verleden al vaak moeilijk tegen Chelsea"

  Landskampioen Chelsea kent een minder seizoen in de Premier League. De volgende vier matchen zijn dan ook van levensbelang voor de Londense club: twee keer Barcelona in de Champions League en duels tegen Manchester United en Manchester City in de competitie. Eden Hazard is er klaar voor.

  "De komende vier matchen maken of kraken ons seizoen, maar wij zijn Chelsea. Wij zijn klaar om iedereen te kloppen", klonk de Belg zelfzeker. "Barcelona heeft het in het verleden al vaak moeilijk gehad tegen Chelsea. Hopelijk is dat morgen opnieuw zo. We zullen proberen om ons spel te spelen. We voetballen voor onze eigen fans en we willen scoren."