• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayat waant zich in Ronde van Vlaanderen, Anderlecht-fans in Milaan-Sanremo

  Bayat filmde de toeschouwers, Anderlecht-fans staken vuurwerk af.

  Ook op de Belgische voetbalvelden is de honger naar de start van het wielervoorjaar groot. Zo groot zelfs dat enkele spelers, managers, toeschouwers en scheidsrechters afgelopen weekend een hoop wielertaferelen uitbeeldden.

  1. Bayat in de Ronde van Vlaanderen

  Wielrenners die met hun smartphone de massa toeschouwers filmen op het startpodium van de Ronde van Vlaanderen. Tijdens Charleroi - Standard waande manager Mehdi Bayat zich even een kasseirenner, toen hij prompt zijn smartphone tevoorschijn toverde en zijn supporters begon te filmen. Bayat filmde trouwens met chirurgische precisie.

  2. Anderlecht-fans in Milaan-Sanremo

  De wielertifosi die tijdens Milaan-Sanremo vorig jaar de Capo Berta onveilig maakten met vuurpijlen en Bengaals vuur. Enkele Anderlecht-fans waanden zich op Stayen even in de "Primavera" en toverden met vuurwerk een rookgordijn in het stadion. De wedstrijd lag 10 minuten stil.

  Stayen leek heel even op de Capo Berta

  De Vlieger: "ScHeinvertoning"

  Voormalig doelman Geert De Vlieger kon het optreden van Anderlecht maar weinig smaken. "ScHeinvertoning", twitterde De Vlieger. Hopelijk kan hij op 17 maart wel genieten van een prachtvertoning tijdens Milaan-Sanremo.

  3. Scheidsrechter Lardot bij de start van de Omloop

  De wielrenners zullen zaterdag bibberen in Gent, want het kwik zal bij de start van de Omloop maar net boven het vriespunt kruipen. Ook bij de start van Lokeren - KV Kortrijk rilde scheidsrechter Lardot van de kou. Hij kwam met ontblote armen het veld op, dat zien we zelfs de flandriens zaterdag niet doen.

  4. Godeau als een collegiale wielrenner

  Renners die drinkbussen geven aan tegenstanders die in nood verkeren. Dat was de scène die Bruno Godeau tijdens Moeskroen - Waasland-Beveren uitbeeldde. De verdediger liep meteen na zijn invalbeurt naar scheidsrechter Vertenten om hem een spuitbus te schenken. Een vriendelijke jongen, die Bruno Godeau.

  5. Van Damme probeert tegenaanvallers terug te fluiten

  Tegenaanvallen in de kiem smoren, het gebeurt niet enkel in wielerklassiekers. Toen de bal tijdens Antwerp - KV Oostende over de achterlijn ging, trapte Van Damme het leer snel zelf het veld op om een snelle tegenaanval te voorkomen. Van Damme kreeg er een geel karton voor.