• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck matigt toon: "Ik kan spelers niets verwijten"

  Vanhaezebrouck was niet even scherp als na de nederlaag tegen Oostende.

  Het is twintig jaar geleden dat Anderlecht vijf matchen op rij niet kon winnen in de competitie. "Het is een moeilijke situatie, maar we proberen er het beste van te maken", zei coach Hein Vanhaezebrouck.

  "Na de onderbreking vonden we moeilijker oplossingen"

  "De ploeg die scoorde, won de wedstrijd", vatte Vanhaezebrouck samen. "We waren niet minder dan STVV. We zijn goed begonnen, tot aan de onderbreking. Dan hebben ze bijgestuurd en Gerkens wat minder aan de bal gelaten. Zo vonden we moeilijker oplossingen."

  "We komen ook ongelukkig op achterstand. Dan weet je dat wij moeten komen en zij alles kunnen toegooien. Het was moeilijk om kansen te krijgen. Amper kansen? De tegenstander heeft er ook weinig gehad."

  "We spelen ook met de jongste ploeg van het land. We kunnen niet verwachten van invallers van 18 jaar meteen het verschil gaan maken."

  "Iedereen ziet met welke ploeg we spelen en toch blijven ze zeuren"

  Anderlecht kan dit weekend ook bijgebeend worden door AA Gent. "Hoe we dit gaan omkeren? Club Brugge heeft ook 3 op op 12, maar aan hen stellen jullie nooit die vraag."

  "We zitten in de shit, we hebben veel gekwetsten, geschorsten, er zijn spelers vertrokken en we hebben deze winter geen transfers gedaan. Toch blijven jullie vragen hoe we het gaan omkeren."

  "Club Brugge staat met 13 punten op kop, heeft alle transfers gedaan die ze wilden en legt toch hetzelfde rapport voor. Ik vind het lichtjes overdreven dat er dan alleen maar op ons wordt gefocust."

  "Iedereen ziet met welke ploeg we moeten spelen en toch blijven ze zeuren. Het is een moeilijke situatie, maar we proberen er het beste van te maken. Ik kan de spelers niets verwijten, want ze zijn hier zelf ook niet gelukkig over."

  Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"

  Anderlecht verloor zijn greep op de wedstrijd na de vuurwerkonderbreking. "Ik betreur het, maar ik kan de supporters ook begrijpen", zei Vanhaezebrouck. 

  "Ze zijn de supporters van de grootste club van het land en ze zien ook wat er is gebeurd met de club dit jaar. Na Nieuwjaar is er veel veranderd, dat stellen de supporters ook vast", sneerde de coach naar de verkoop aan Marc Coucke.