• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko begrijpt keuze over Deschacht: "Mentaal niet klaar is naar B-kern, C-kern of F-kern"

  Ivan Leko wil enkel naar het voetbal van Club Brugge kijken.

  Met 2 op 9 in de competitie kan Club Brugge een zege gebruiken tegen Racing Genk om de critici de mond te snoeren. "Met goed voetbal zullen de resultaten altijd volgen", zegt coach Ivan Leko.

  "Gemotiveerd om te tonen dat we niet in een crisis zitten"

  Een nederlaag tegen Gent en twee puntendelingen tegen Charleroi en Waasland-Beveren. Club Brugge wacht al drie speeldagen op een overwinning en wil tegen Racing Genk een einde maken aan het wachten.

  "Het is tijd voor een overwinning", zegt Ivan Leko. "We toonden een goede mentaliteit en goed voetbal in onze laatste wedstrijden. De resultaten zullen dus wel volgen. We focussen ons gewoon op onze taak."

  "Natuurlijk had ik me met 6 op 6 tegen Charleroi en Waasland-Beveren beter gevoeld. Maar we zijn gemotiveerd om tegen Genk te tonen dat we niet in een crisis zitten. Ik zie op training dat de groep gretig is."

  "Het zou dom zijn om met de situatie van Anderlecht bezig te zijn"

  Leko ligt niet wakker van de tegenstanders in Play-off I. "Als we prijzen willen pakken, moeten we niet naar anderen kijken. Dan moeten we zelf goed voetballen."

  "Gent kan in het Play-off-systeem nog terugkomen. Ze hebben een ploeg om kampioen te spelen en zijn de laatste maanden goed bezig. Ze hebben samen met ons het beste team in de competitie, maar ik ben heel tevreden met de kwaliteit en de mentaliteit bij Club Brugge."

  "Het zou ook heel dom zijn om met de situatie in Anderlecht bezig te zijn en we zijn niet dom. Deschacht? Als een trainer of club denkt dat iemand op mentaal vlak niet klaar is, dan stuur je hem naar de B-kern, C-kern of F-kern. Maar dat is geen vraag voor mij. Ik kijk enkel naar Club Brugge."

  Tweet: