• home
 • video
 • pas verschenen

  Sonck verklaart "bovennatuurlijke" strafschop van Ronaldo: "Graszode duwde bal omhoog"

  Geen springveer of zwarte magie in Bernabeu volgens Wesley Sonck.

  De penaltygoal van Cristiano Ronaldo tegen PSG is een dag na de wedstrijd de meest besproken fase van de match. Er deden de meest uiteenlopende verklaringen de ronde voor de opspringende bal. Analist Wesley Sonck ziet een eenvoudige reden.

  Sommige fans zagen er zwarte magie in, anderen verdachten Real Madrid van een springveer onder de penaltystip in Bernabeu. Ex-voetballer Wesley Sonck heeft een plausibelere verklaring.  

  "Als je heel vaak getraind hebt op zo'n zaken, heb je snel door wat er gebeurde. Als je met die snelheid je steunvoet, in het geval van Ronaldo zijn linkervoet, heel dicht bij de bal plaats, dan kan het dat je een stukje graszode wegduwt naar de kant van de bal. Die graszode kan de bal een beetje omhoog duwen."

  "Dat was de verklaring. Niet meer of minder. Dat hangt ook wat af van het soort gras dat gebruikt is. Veel mensen vonden het spectaculair blijkbaar. Voor mij was het vooral fantastisch hoe goed Ronaldo de bal nog raakte. Voor hetzelfde geld raak je de bal volledig verkeerd."

  Volgens ex-ploegmaat van Ronaldo bij Manchester United, Rio Ferdinand, was het opwippen van de bal een bewuste actie van de Portugees. Op BT Sport zei Ferdinand: "Hij deed dat in Manchester soms al op training. Ik durf niet te zeggen of hij het ook echt bewust wilde doen in deze match, maar het is echt zo dat hij het op training deed."

  Wesley Sonck gelooft niet dat hij het woensdagavond met opzet deed. "Als dat waar zou zijn, is Ronaldo pas echt geniaal. Bij tackles zie je soms ook graszoden omhoogkomen. Als de bal daarna over die plek rolt, springt hij omhoog. Alleen gebeurt het niet vaak door de steunvoet naast de bal te zetten."

  Video: de "bovennatuurlijke" strafschop van Ronaldo