• home
 • video
 • pas verschenen

  Kersvers Moeskroen-trainer Defays: ''Ik wil dit team veel passie bijbrengen''

  Defays (links) oefende deze zomer met Virton nog tegen Charleroi.

  Kersvers Moeskroen-trainer Frank Defays werd vandaag officieel voorgesteld op Le Cannonier. ''Mijn parcours kan misschien vragen oproepen, maar mijn filosofie komt overeen met die van de club", klinkt Defays vastberaden.

  Frank Defays moet Royal Excel Moeskroen andermaal nieuw leven inblazen. De 43-jarige ex-middenvelder van Moeskroen mag het voor het eerst als coach proberen op het allerhoogste niveau. ''Ik ben de club dankbaar dat ik de kans krijg om mijn carrière verder uit te bouwen", klinkt het.

  Defays, die trainer Mircea Rednic opvolgt, klinkt dan ook zeer gedreven. "Mijn parcours mag misschien vragen oproepen, maar dat motiveert me. Ik hoop dat ik kan antwoorden met resultaten op het veld. Ik wil het team veel passie en zelfopoffering bijbrengen. Mijn filosofie komt overeen met die van de club."

  "Ik ben enorm gemotiveerd om een goede afloop voor deze club te realiseren. Als ik daarin slaag, zal dat voor mij ook een persoonlijk succes zijn", stelt de ex-trainer van Virton (1e amateur). 

  Al geeft de nieuwbakken coach ook enige blijk van realisme. ''Het behoud is mathematisch nog niet zeker. Play-off 2 is nog veraf. Zondag al volgt een belangrijke thuiswedstrijd tegen Waasland-Beveren." Assistenten Demol, Croes (fysiektrainer) en Deleu (keeperstrainer) zullen Defays terzijde staan.

  Moeskroen vertoeft momenteel op een twaalfde plek in het klassement, verloor al 13 keer dit seizoen en telt slechts 8 punten meer dan rode lantaarn Eupen. De club speelt de resterende speeldagen nog tegen Waasland-Beveren (thuis), Anderlecht (uit), Lokeren (thuis) en Eupen (thuis).