• home
 • video
 • pas verschenen

  1/16e finales Europa League: lastige opdracht voor Mertens, Carrasco naar Kopenhagen

  Mertens ontvangt Leipzig, Carrasco reist naar Kopenhagen.

  Donderdag worden de heenwedstrijden in de 1/16e finales van de Europa League gespeeld. Mertens, Carrasco, Batshuayi en Boyata maken de overstap uit de Champions League. De wedstrijd tussen Napoli en Leipzig wordt live uitgezonden op Sporza.

  Mertens ontvangt Leipzig, Batshuayi Atalanta

  Zowel Napoli als Atletico Madrid beleefde een teleurstellende Champions League-campagne. Beide clubs eindigden in hun poule op ruime afstand van een ticket voor de volgende ronde. Als nummers 3 worden ze nu opgevist in de Europa League.

  Dortmund deed het zelfs nog slechter in de Champions League: het sprokkelde amper 2 punten uit 6 wedstrijden. Maar omdat APOEL Nicosia er niet meer van bakte in dezelfde poule, mag Dortmund het nu nog eens proberen in de Europa League.

  Dries Mertens (Napoli) en Michy Batshuayi (Dortmund) ontmoeten respectievelijk RB Leipzig en het Atalanta van Timothy Castagne, twee niet te onderschatten tegenstanders. Leipzig werd in de Champions League 3e in poule G en hield zo Monaco achter zich. Atalanta rolde eerder in de Europa League Lyon en Everton op in de "groep des doods". 

  Mertens en Batshuayi lijken momenteel goed in vorm te zijn voor de komende affiche van vanavond. De eerste scoorde afgelopen zaterdag nog zijn 15e doelpunt in de Serie A dit seizoen. Batshuayi kende een droomdebuut bij Dortmund en maakte al 3 doelpunten en gaf 1 assist in 2 wedstrijden. 

  Haalbare kaart voor Carrasco

  Yannick Carrasco en Atletico Madrid lijken met FC Kopenhagen een haalbare kaart te hebben getrokken. De Denen konden in de poulefase van de Europa League slechts op doelsaldo het Moldavische Sjerrif Tiraspol (met Ziguy Badibanga) afhouden.

  Atletico zelf maakte ook geen al te beste indruk in de Champions League, met een tegenvallende 7/18. In totaal kon de Spaanse topclub maar 5 goals maken, evenveel als het Celtic van Dedryck Boyata.

  Celtic is dan weer de underdog tegen de Russische grootmacht Zenit, voor Nieuwjaar goed voor de hoogste score in de Europa League (16/18). De Schotse traditieclub snoepte in groep B van de Champions League het Europa League-ticket af van Anderlecht dankzij een beter doelsaldo.

  Januzaj en Lukaku moeten seizoen goedmaken

  Zowel het Lazio van Jordan Lukaku als het Real Sociedad van Adnan Januzaj wil in de Europa League zijn tegenvallende seizoen goedmaken. Sociedad staat momenteel op een teleurstellende 14e plek in La Liga. Lazio staat 5e in de Serie A, maar telt al wel 17 punten achterstand op leider Napoli.

  Januzaj treft Red Bull-gigant Salzburg, Lukaku trekt met Lazio naar de verrezen traditieploeg Steaua Boekarest.

  Verder is het uitkijken naar Arsenal, dat straks toch maar beter op zijn hoede is. De Londense club moet het opnemen tegen het verrassende Östersunds. De Zweden legden al een knap parcours af sinds de 2e kwalificatieronde. Na zeges tegen onder meer Galatasaray, PAOK Saloniki en Hertha Berlijn ontvangt Östersunds nu Arsenal.

  Andere topploegen zoals Olympique Lyon en Milan kunnen ook maar beter winnen om hun seizoen wat meer kleur te geven. Zij treffen respectievelijk Loedogorets en Villarreal.