• home
 • video
 • pas verschenen

  Oliseh na ontslag bij Fortuna Sittard: "Wou niet meewerken aan illegale activiteiten"

  Sunday Oliseh haalt fors uit naar Fortuna Sittard.

  De Nederlandse club Fortuna Sittard heeft zijn coach Sunday Oliseh ontslagen. De Nigeriaan zou ontoelaatbaar gehandeld hebben tegenover spelers en medewerkers. Oliseh zelf tweette dat hij "niet wou meewerken aan de illegale activiteiten van de club".

  Fortuna Sittard verklaarde dat door het gedrag van Oliseh "een onwerkbare situatie" was ontstaan. Amper een maand geleden won de club nog een periodetitel, onder leiding van de ex-speler van Genk en Club Luik. Maar momenteel staat het pas 3e en verloor het zijn laatste 4 wedstrijden op een rij, al is dat wellicht niet de reden van het ontslag.

  De coach zou meermaals ontoelaatbaar gehandeld hebben tegenover spelers en medewerkers, dat verklaart het bestuur op de clubwebsite. Daardoor is er een onwerkbare situatie ontstaan. 

  De reactie van Oliseh liet niet lang op zich wachten. De Nigeriaanse ex-bondscoach stuurde een tweet de wereld in waarin hij zegt dat hij "weigerde deel te nemen in de illegale activiteiten van de club en daardoor de wet zou overtreden".

  Claudio Braga, de chef van de jeugdopleidingen, zal voorlopig op de bank zitten bij Fortuna.

  Reactie Sunday Oliseh:

  Tweet Fortuna Sittard: