• home
 • video
 • pas verschenen

  Engels tv-contract levert weer fortuin op (maar minder dan vorige keer)

  De Engelse clubs halen weer heel veel ponden op.

  Sky Sports en BT Sport hebben zich verzekerd van het leeuwendeel van de Premier League-matchen tussen 2019 en 2022. Er werd wel iets minder geboden dan 3 jaar geleden, al moeten nu wel nog 2 loten verdeeld worden.

  Drie jaar geleden haalden de Engelse eersteklassers net geen 7 miljard euro op. Ook toen werd dat bedrag neergeteld door Sky Sports en BT Sport.

  Concreet komt het erop neer dat zowat alle matchen op Sky te zien zullen zijn, behalve de matchen van zaterdag 12.30u, die door BT Sport worden uitgezonden. Sky heeft ook elk weekend de eerste keuze.

  De Premier League incasseert voorlopig "maar" 5 miljard euro, maar er kan wel nog geboden worden op 2 van de 7 loten, voornamelijk voor midweekspeeldagen. De kans lijkt sowieso klein dat het record van 3 jaar gebroken zal worden.

  Deze uitzendrechten zijn trouwens alleen van toepassing op Groot-Brittannië. Voor de uitzendrechten in het buitenland verwacht de Premier League dat het record van de vorige veiling (3,36 miljard euro) wel overtroffen zal worden.