• home
 • video
 • pas verschenen

  Sa Pinto barst pas los na de wedstrijd: "Een "amazing night""

  Ricardo Sa Pinto wist met zijn vreugde geen blijf na de zege.

  Er vielen niet alleen 25 doelpunten op de 26e speeldag, er was nog een pak meer te beleven op de Belgische voetbalvelden. We bundelden de opvallendste beelden in één artikel.

  Sa Pinto zweept het publiek op in zijn gekende stijl

  Heeft Ricardo Sa Pinto zijn lesje (eindelijk) geleerd? Zijn laatste uitbarsting tegen Zulte Waregem leverde hem nog één speeldag schorsing op. Tegen Moeskroen bleef de Standard-trainer stoïcijns kalm, ondanks de achterstand.

  De Portugees wisselde zowaar een aanvaller voor een middenvelder en dat bleek een gouden zet. Met de hulp van Mpoku en Carcela boog Standard de achterstand nog op de valreep om in een overwinning. Zo kon Sa Pinto toch nog losbarsten na de wedstrijd. "Een "amazing night" voor ons", vatte hij zelf samen.

  Carcela doet de match kantelen met een goal en een assist

  Vermeer wint Brugse zieltjes met strafschopredding

  Vijfde keer, goede keer? Club Brugge begon er zelf aan te twijfelen, want ook Kenneth Vermeer toonde zich bij zijn debuut in de beker tegen Standard geen betrouwbaar sluitstuk. Moest de leider na Horvath, Butelle, Hubert, Gaboelov en Vermeer nog op zoek naar een zesde doelman?

  Tegen Waasland-Beveren kreeg Vermeer een tweede kans en die pakte de Nederlandse doelman wel. Zijn eerste twee reddingen lukten nog niet klemvast, maar hij stopte wel een strafschop van Thelin.

  Boucaut begeeft zich op glad ijs

  Hoogspanning in KV Oostende - Anderlecht. De landskampioen staat in geen tijd 2-0 achter en stapelt de fouten op. Het verhit de gemoederen, waardoor scheidsrechter Boucaut brandjes moet blussen. Wanneer Teodorczyk en Milic neus aan neus staan, begeeft hij zich op glad ijs. Letterlijk dan.

  Soms wil de bal er gewoon niet in

  Probeer het duizend keer, maar dit staaltje flipperkast kan je niet herhalen. Paal, lat, paal, Thoelen en toch geen doelpunt scoren. STVV krabde zich in de haren tegen AA Gent, maar Thoelen sloot de wedstrijd toch af met een clean sheet.