• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Devroe: "Kreeg sms van Coucke: "We laten geen puinhoop achter""

  Devroe en Coucke, binnenkort een tandem bij Anderlecht?

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Luc Devroe, sportief manager bij KVO, lijkt Marc Coucke te zullen volgen naar Anderlecht. Toch was hij opgetogen met de 2-0-zege. "We hadden een ploeg voor de top 6, maar dat zal dit jaar niet lukken. We kunnen wel nog scherprechter spelen in de strijd om Play-off I."

  Voor KV Oostende was het een heel belangrijke zege tegen Anderlecht. "Als je verliest moet je met een klein hartje naar KV Mechelen-Eupen kijken. Maar we wisten op voorhand dat als er een match was waar de spelers er nog eens vol voor zouden willen strijden, dat het die tegen Anderlecht zou zijn."

  "Het was geen grootse wedstrijd en we hebben een paar keer geluk gehad dat Anderlecht niet scoorde, maar het zijn de drie punten die tellen."

  "Alleen in de laatste tien matchen verliezen we 7 punten tussen minuut 89 en 93. Tel die nu bij ons totaal en dan sta je in de top zes, en dat zelfs los van die seizoensstart met 1 op 21. Wij hadden ook een ploeg om in de top zes te staan, maar zal dit jaar niet lukken. We hebben te veel kwaliteit om onderin te staan, maar gedane zaken nemen geen keer. We moeten conclusies trekken voor de toekomst."

  "We kunnen nu wel nog scherprechter spelen in strijd om Play-off I. We spelen nog tegen Antwerp, Standard, Gent en STVV, … Het kan nog leuk zijn om te kijken wie KV Oostende zal mogen opvolgen in de top zes."

  "Nog niet over Anderlecht gesproken"

  Met alles wat er naast het veld gebeurd is, was het wel een zeer bijzondere wedstrijd. "We wisten al dat het speciaal zou worden sinds op 20 december bekend werd dat Marc Coucke Anderlecht zou overnemen. Ik heb een berichtje gekregen van Marc Coucke in 62e of 63e minuut met de boodschap dat we geen puinhoop achterlaten. Dat is vandaag de conclusie."

  Devroe zegt "we", gaat hij dan zeker mee met Marc Coucke naar Anderlecht? "De voorzitter is op 19 februari terug van vakantie en dan zal ik met hem samenzitten. Op dit moment hebben wij nog niet over Anderlecht gesproken. Ik weet dat ik bij KVO mag blijven van de nieuwe voorzitter. De rest zullen we weten als Coucke terug is."

  Maar als Devroe vandaag naar Anderlecht kijkt, wil hij dan nog wel gaan? "Ik ben niet zo snel bang."