• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "De Bruyne is beste passer in geschiedenis van Premier League"

  Kevin De Bruyne schitterde zaterdag weer in de Premier League.

  Kevin De Bruyne was zaterdag weer in grootse doen tegen Leicester City, met drie assists. Ex-voetballer en nu tv-analist Jamie Redknapp bewierookt de Belg. "Hij speelt op een ander niveau", vindt Redknapp.

  "De Bruyne is uniek"

  Volgens Jamie Redknapp hoort Kevin De Bruyne nu al bij de beste spelers in de geschiedenis van de Premier League. "Het lijkt alsof hij voetbal in slow motion ziet. Dat doen alleen de allergrootsten", weet Redknapp.

  "Zijn creativiteit en zijn brein werken op een ander niveau dan de rest. De grote spelers kopen zichzelf tijd. Als zij aan de bal zijn, lijkt de tijd stil te staan en bij De Bruyne is dat net zo. Hij is uniek."

  "Ik denk dat hij de beste passer is die ik al zag in de Premier League, beter dan Fabregas, Lampard of Giggs. Zijn repertoire aan passes dat hij kan spelen is compleet. Soms speelt hij een bal en denkt iedereen: "Wauw, heb je dat gezien?". Dat is wat hij doet: het onverwachte."

  "Guardiola maakte van hem een complete middenvelder"

  Jamie Redknapp benadrukt ook de rol van Josep Guardiola in de ontwikkeling van Kevin De Bruyne. "Toen Guardiola arriveerde, zwierf De Bruyne wat tussen de linker- en de rechterflank. Guardiola heeft van hem een echte centrale middenvelder gemaakt", zegt Redknapp.

  "De Bruyne mag doen wat hij wil met de bal. Hij bepaalt wat City doet, vanuit de verdediging tot in de aanval. En hij is geen luxepaardje. Hij tackelt en verovert ook ballen. De Bruyne is echt een complete middenvelder."