• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Genk ontslaat Patrick Janssens: "Regio kon zich niet met hem identificeren"

  Patrick Janssens was sinds augustus 2014 CEO bij Racing Genk.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Patrick Janssens is niet langer CEO van Racing Genk, Erik Gerits is zijn opvolger. "Dit komt niet als een verrassing", reageert de ex-politicus nuchter. Bij Genk denken ze met Gerits iemand gevonden te hebben die wel in de smaak zal vallen bij de supporters.

  Patrick Janssens verliet na de verkiezingen van 2014 de politiek voor een avontuur in het voetbal. Hij kreeg de touwtjes in handen bij Genk, maar daar kon hij de voorbije 3,5 jaar geen plaatsje in het hart van de fans veroveren.

  "Hij is hier in moeilijke omstandigheden begonnen, maar heeft de club in rustiger vaarwater gebracht", zegt voorzitter Peter Croonen. "Maar de realiteit is dat we een CEO nodig hebben waar de regio zich mee kan identificeren."

  "We zochten een verbindingsman met onze supporters en we moeten daar eerlijk in zijn: dat was niet meer weggelegd voor Patrick. Dat staat los van zijn kwaliteiten, dat heeft te maken met de eigenheid van de club."

  De mindere prestaties op het veld hebben de beslissing volgens Croonen niet beïnvloed. "Moeilijke tijden zetten natuurlijk aan tot nadenken, maar op middellange termijn hadden we deze beslissing sowieso genomen."

  "Hopelijk zorgen deze beslissing én de betere sportieve prestaties voor wat meer rust. Want uiteindelijk hebben we een geweldige week achter de rug: we staan in de top 6 en hebben een ticket voor de bekerfinale op zak."

  "Erik Gerits kent elke supporter van Genk bij naam"

  De opvolger voor Patrick Janssens is Erik Gerits. Officieel neemt hij zijn nieuwe rol pas op vanaf mei, omdat hij eerst zijn ambt als gedeputeerde bij de provincie Limburg wil neerleggen. Gerits was eerder al perswoordvoerder en de laatste 10 jaar ook Directeur Organisatie bij de club.

  "Hij is een man van het huis", zegt voorzitter Croonen. "Hij is iemand die bij wijze van spreken elke supporter bij naam kent. Dat persoonlijke contact is belangrijk voor de club die wij willen zijn."

  Janssens: "Grote dankbaarheid en waardering"

  Patrick Janssens reageerde zelf met een persbericht, waarin hij toegeeft dat zijn afscheid "niet als een verrassing kwam".

  "Ik kijk met grote dankbaarheid terug op de 3,5 jaar dat ik de kans heb gekregen mee Genk te leiden. Het was zeker niet vanzelfsprekend iemand met mijn achtergrond aan te stellen. Mijn waardering dat de club dit aangedurfd heeft blijft tot op vandaag groot."

  "Ik heb de voorbije jaren een heel bijzondere club en heel veel fijne mensen leren kennen in binnen- en buitenland. Ik heb veel geleerd over hoe het er achter de schermen van het voetbal aan toegaat. Mijn geloof in het unieke project van Genk is daardoor alleen maar toegenomen."

  "Ik wens Genk veel succes, in het bijzonder op 17 maart in het Koning Boudewijnstadion", sluit Janssens af met een verwijzing naar de bekerfinale tegen Standard.