• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vormer: "Je moeder zien huilen, dat doet wat met je"

  Voor Vormer is het nog even nagenieten van z'n Gouden Schoen.

  De Gouden Schoen winnen en de dag erna door Standard uitgeschakeld worden in de beker, het was een hectische week voor Ruud Vormer. De Nederlander zit dan ook met gemengde gevoelens. "We gingen voor de dubbel, maar hebben het zelf verpest in Luik."

  Club Brugge had gisteren een klein mirakel nodig om alsnog de bekerfinale te bereiken, maar dat kwam er niet. "Iedereen wil natuurlijk die finale halen, we hebben het zelf een beetje verpest in Luik. Maar we hebben gisteren gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld. Je wint van Standard en dat is een goed team", zei Vormer.

  "Nu moeten we gewoon hard blijven werken voor één doel: het kampioenschap. We zijn er nog lang niet, het is nog een lange weg. Straks beginnen de play-offs en dan moeten we er staan. Ik wil gewoon veel prijzen winnen met Club."

  Intussen is het voor Vormer toch ook nog nagenieten van z'n Gouden Schoen. "Ik zal het nooit vergeten, Louis van Gaal die de schoen uitreikt. Ik vond zijn woorden ook heel mooi. Om mijn ouders zo te zien op het feestje, dat maakte me ook heel blij. Je moeder zien huilen, dat doet wat met je. Gisteren was er dan mijn vader die het veld opkwam, dat had ik ook niet verwacht."

  Bij Club willen ze hun goudhaantje maar wat graag langer vastleggen. Zijn huidige contract loopt tot 2020. “Ik sta er wel voor open. Soms moet je blij zijn met wat je hebt. Ik voetbal elke week, mijn gezin heeft het goed. Het is leuk leven en goed eten in België, wat wil je nog meer?"

  "Ik heb het meegemaakt bij Feyenoord, elke wedstrijd op de bank. Daar word je ook niet vrolijk van. Je kan dan miljoenen verdienen, die wil je meteen inruilen om op het veld te staan."

  Misschien past Vormer wel in de plannen van Ronald Koeman, de kersverse bondscoach van Oranje? "Ik heb de bondscoach nog niet gehoord. Ik ben daar ook totaal niet mee bezig."