• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Premier League overweegt invoering van winterstop

  Het Engelse tv-contract is miljarden waard.

  Komt er in de toekomst een winterstop in de Premier League? Bij de onderhandeling over het nieuwe tv-contract is een pauze in januari in elk geval een gespreksonderwerp.

  De Premier League is de enige van de grote 5 Europese competities zonder winterstop. Het eindejaarsvoetbal lokt traditioneel een massa volk naar de stadions, maar de overvolle kalender is wel slopend voor de voetballers zelf.

  De Engelse bond liet eerder al weten dat er voor het aflopen van het tv-contract in 2019 geen winterstop ingevoerd kan worden, maar bij de onderhandeling over het nieuwe contract is de invoering van een winterstop wel een onderwerp.

  Die zal in elk geval geen invloed hebben op het traditionele programma tussen kerst en nieuw. Een mogelijke onderbreking in de competitie zou voor januari zijn.

  Een akkoord over het nieuwe televisiecontract voor de periode 2019-2022 wordt volgende week verwacht. De Premier League hoopt meer geld te vangen dan het huidige contract. Nu wordt onder de clubs zo'n 5,8 miljard euro verdeeld voor 168 live-matchen per seizoen.