• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Carcela: "Ik ben van plan in Luik te blijven"

  Mehdi Carcela voetbalt weer op Sclessin.

  Mehdi Carcela (28) trok zaterdag tegen Lokeren weer het shirt van Standard aan. De Marokkaanse middenvelder is aan zijn derde periode bij de Luikse club begonnen. "Ik ben niet gekomen voor Play-off II", verzekert Carcela.

  "Ik had al drie weken een akkoord met Standard"

  Een terugkeer van Mehdi Carcela naar Luik hing in januari voortdurend in de lucht, maar pas net voor het sluiten van de transfermarkt werden de laatste punten en komma's gezet. "Ik had al drie weken een akkoord met Standard", legt Carcela uit.

  "Het probleem lag echter bij Granada en Olympiakos. De trainer van Olympiakos wilde me houden, maar ik wilde zelf weg. Er is in Griekenland twee keer bij me ingebroken en bovendien lag het kampioenschap me niet."

  "Het gaat voorlopig slechts om een huurperiode bij Standard en je weet nooit hoe het loopt in het voetbal, maar ik ben van plan in Luik te blijven."

  "Ik ben niet enkel teruggekomen om speelgelegenheid op te doen voor het WK. Luik is ook mijn thuis. Ik hoef me niet aan te passen, niet aan de club en niet aan de Jupiler Pro League."

  "Het is een droom om naar het WK te gaan"

  "Ik ben niet gekomen voor Play-off II", vervolgde Mehdi Carcela. "Ik wil me tonen in de toppers."

  "Zo kan ik ook de Marokkaanse bondscoach beter overtuigen me mee te nemen naar het WK. Hij heeft me al verteld dat hij me volgt. Het is een droom om naar het WK te gaan, maar eerst moeten de prestaties op het veld komen."

  Mehdi Carcela speelde tussen 2008 en 2011 en tussen 2013 en 2015 al bij Standard. Hij wordt door de Spaanse tweedeklasser Granada (met aankoopoptie) uitgeleend aan Standard. In de eerste seizoenshelft werd hij verhuurd aan Olympiakos.