• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bondscoach Koeman: "Het is niet zo slecht als iedereen denkt"

  Ronald Koeman is blij met zijn nieuwe job.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ronald Koeman is vandaag voorgesteld als bondscoach van Nederland. "Het is een grote eer", zegt Koeman, die Oranje opnieuw naar een groot toernooi moet loodsen. "Ik ben ervan overtuigd dat we er over 2 jaar zullen bij zijn op het EK."

  "Ik zie veel talent"

  Voor Ronald Koeman wordt het zijn eerste job als bondscoach. De voormalige verdediger/middenvelder, die zelf 78 keer het truitje van Oranje mocht aantrekken, was wel al coach van Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord, Southampton en Everton. Bij die laatste club werd hij in oktober 2017 ontslagen.

  Koeman, die een contract tot het WK 2022 getekend heeft, wacht de zware taak om de Nederlandse nationale ploeg weer uit het slop te halen. Oranje was er niet bij op het vorige EK en zal komende zomer ook ontbreken op het WK.

  "Nederland moet altijd op een groot toernooi aanwezig zijn", vindt de nieuwe bondscoach. "Het wordt geen gemakkelijke klus, maar ik heb er vertrouwen in. Ik zie momenteel veel talent in Nederland. Er is zeker toekomst en ik heb er het grootste vertrouwen in dat we er over 2 jaar wel kunnen bij zijn op het EK."

  "Grote eer"

  Ronald Koeman heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij graag bondscoach wilde worden. "Het is een grote eer", klinkt het. "Ik ben echt superblij. Het voelt anders dan bij mijn grote job, maar het ís ook anders. Maar uiteindelijk komt het wel op hetzelfde neer. Je moet immers overal presteren."

  "We hebben misschien niet meer de allerbeste spelers, maar dat wil niet zeggen dat we geen heel goed team kunnen opstellen. Ook met mindere kwaliteit kun je tot een goeie teamprestatie komen. Het is niet zo slecht als iedereen denkt."

  Blijft Koeman vasthouden aan de in Nederland "heilige" 4-3-3? "Dat is voor mij het basissysteem, maar ik vind dat een team wel in verschillende opstellingen moet kunnen spelen."

  Tweet van de KNVB: