Nganga na oerwoudgeluiden: "We zijn 2018, niet de middeleeuwen"

0 / 0
De spectaculaire wedstrijd tussen Club Brugge en Charleroi werd ontsierd door het gedrag van een klein deel van het thuispubliek. Charleroi-speler Francis Nganga kreeg oerwoudgeluiden en beledigende gebaren naar zijn hoofd geslingerd. Eerder dit seizoen gebeurde onder meer in Kortrijk iets soortgelijks.

Nganga was kop van Jut in Brugge omdat hij al vroeg geel had gekregen voor een fout op publiekslieveling Ruud Vormer en later in de match lange tijd op de grond bleef liggen. Het gefluit liep uit de hand bij een inworp in de tweede helft. Nganga kreeg minutenlang oerwoudgeluiden naar het hoofd geslingerd. Net als enkele voorwerpen en kwetsende gebaren. 

"Mooie puntendeling in Brugge en mijn felicitaties aan de Brugse supporters die apengeluiden hebben gezongen. Jullie zijn de kampioenen van de clowns. We zijn niet in de middeleeuwen, maar in 2018", reageerde Nganga op Twitter.

In de loop van maandagvoormiddag voegde hij daar aan toe: "Ik wil er aan herinneren dat ik mij richtte tot het deel van het publiek dat zich bezondigde aan dit gedrag. Niet tot het hele publiek."

De reactie van Club Brugge bleef beperkt tot een kort bericht op Twitter. "Een mooie voetbalavond vol kansen, spektakel en sfeer verdient het niet om ontsierd te worden door racistische uitlatingen van individuen."

Tweets:

"Als de Voetbalbond niet reageert, blijft alles hetzelfde"

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat een gekleurde speler geconfronteerd wordt met onaanvaardbaar gedrag van supporters. Standard-speler Agbo werd in december 2017 fel belaagd door de fans van KV Kortrijk na zijn tweede gele kaart. Volgens de ploegmaats van Agbo was er ook toen sprake van oerwoudgeluiden.

Agbo liet zich op zijn beurt gaan, gooide een flesje water in het publiek en stak zijn middenvinger op. Volgens Paul-Jose Mpoku, ploegmaat van Agbo bij Standard, gebeurde het ook in Lokeren afgelopen weekend. "Als de Belgische voetbalbond niet reageert, zal het spijtig genoeg altijd hetzelfde blijven", schrijft hij.

Video: Agbo krijgt het aan de stok met de KVK-aanhang