• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mulder fulmineert: "Anderlecht? Ik kan er wel om janken"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Anderlecht krijgt zijn trein ook na de winterstop maar niet op de rails. Coach Hein Vanhaezebrouck was na Anderlecht-KV Mechelen zeer scherp voor zijn spelers, Jan Mulder was in Extra Time snoeihard voor zijn oude liefde.

  "De bewondering voor Anderlecht is tanende"

  "Dit gaat me door merg en been", stak Jan Mulder van wal. "Ik kan er wel om janken, echt waar."

  "Ik zou niet doen wat Vanhaezebrouck op de persconferentie gedaan heeft, maar niet alleen het spel irriteert de trainer, wel de hele constellatie van dit moment, die ontstaan is door de onbegrijpelijke verkoop in het midden van het seizoen. Dat is zeer slecht afgehandeld, gedreven door welke verlangens dan ook."

  "De bewondering voor Anderlecht is tanende. Die brokkelt af. Wie had ooit gedacht dat een trainer van Anderlecht zo over paars-wit zou praten?"

  "Ik weet niet wat ik hoor en in zekere zin heeft Vanhaezebrouck nog gelijk ook. Het is werkelijk niet om aan te zien. Dat hele zwikje is rijp voor de bank. Ik wind me er over op. Ik heb me zelden zo gevoeld over Anderlecht. Dit is zo triest."

  "Wat is dit voor een beleid?"

  Jan Mulder geraakte helemaal op dreef. "Hein Vanhaezebrouck is naar Anderlecht gegaan als een soort droom die hij als beginnende trainer had. Maar hij komt bij Wuustwezel terecht."

  "Dat was niet de bedoeling. Hij wordt er geconfronteerd met een niveau en organisatie die niet bij de trainer van Anderlecht passen. Ik snap wel dat hij zich even laat gaan."

  "Dat hij met deze uitspraken misschien zijn hele groep verliest? Wie vormde die groep dan? De beste speler zit in Moskou, eentje waarvan ik zou zeggen dat hij een Anderlecht-speler is: Hanni."

  "Dat 10 supporters het niet eens zijn met zijn inspanningen, het zal me een zorg zijn. Hij kan een bal behandelen, maar hij is weg. Met dat geld wilden ze een spits kopen. Wie staat daar dan? Een afdankertje van KV Mechelen. Wat is dat voor een beleid?"

  De tirade van Jan Mulder:

  Video player inladen ...

  Mulder over Anderlecht-spelers: "Gebrek aan klasse all over the place"

  Video player inladen ...