• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhaezebrouck: "Het was niet om aan te zien meteen na de 1-0"

  Hein Vanhaezebrouck: "De jongeren worden in de steek gelaten."

  Hein Vanhaezebrouck zag met lede ogen aan hoe zijn Anderlecht niet kon winnen van hekkensluiter KV Mechelen. "Nu moeten de leiders opstaan", zegt de trainer van Anderlecht. "Vandaag werden de jongeren in de steek gelaten door de anderen."

  Met de 1-0 van Ganvoula begon het nochtans goed voor Anderlecht. "We maken een schitterend doelpunt en als je dan een team van niveau bent, dan moet je de match controleren, de boel dichthouden en de ruimtes benutten", weet Hein Vanhaezebrouck.

  Maar dat gebeurde niet. "Wij gaan uit elkaar spelen, maken achterin fouten en slikken onnozele doelpunten. Zo zet je KV Mechelen in een zetel. Het was niet om aan te zien, de 20 minuten na de 1-0."

  Vanhaezebrouck verwachtte een reactie. "Alle leiders moeten opstaan. Er zijn er die hier zeggen: "Ik ben kampioen geweest met Anderlecht". Chapeau daarvoor, maar dan moet je nu wel opstaan en niet doen zoals nu: verantwoordelijkheid ontlopen, niet communiceren en naar anderen kijken."

  "Jongeren worden in de steek gelaten"

  Met Lokonga en Azevedo dropte Vanhaezebrouck opnieuw twee jongeren in de basis. "Misschien hadden de jonkies het moeilijk in de eerste helft, maar dat is dan mijn verantwoordelijkheid", zegt de coach van Anderlecht. Hij haalde hen bij de rust naar de kant.

  "Maar de jongeren worden in de steek gelaten door de anderen. Vandaag verwachten ze bijna dat de jongeren het schip zouden redden en dat kun je natuurlijk niet verwachten."

  "Ik vond Saief op eenzame hoogte. Hij haalde wel het niveau van een speler van Anderlecht of toch van een speler die mee wil doen voor de hoogste prijs: de titel. Jammer genoeg hebben we er daar te weinig van."

  "Degene die mist neemt wel zijn verantwoordelijkheid"

  Na Hanni en Saief miste nu ook Morioka vanaf 11 meter voor Anderlecht. "We mogen zeker geen commentaar geven op degene die mist, want die neemt wel zijn verantwoordelijkheid", neemt Vanhaezebrouck het op voor Morioka.

  "Als je groot bent, je bent kampioen en je kunt het op training, laat het dan ook maar een keer zien in de wedstrijd. Daar telt het uiteindelijk. De spelers die er klaar voor zijn, mogen het morgen tegen mij komen zeggen: "Ik ga de volgende penalty erin trappen." Ik sta open voor elke aanbieding."