• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "Geen crisis, gewoon moment waarop niet alles perfect is"

  Ivan Leko: "Ik verwacht een reactie van mijn ploeg"

  0 / 0
  Twee nederlagen tegen Gent en Standard hebben het vertrouwen van Club Brugge-coach Ivan Leko niet aangetast. De Kroaat weet perfect wat de werkpunten van zijn ploeg zijn.

  Op de valreep een gelijkspel uit de brand gesleept tegen Antwerp, een nederlaag op het veld van AA Gent (2-0) en een mokerslag in de beker tegen Standard (4-1). Het loopt even niet op rolletjes voor leider Club Brugge.

  Toch maakt Ivan Leko zich nog geen zorgen. "We moeten nu gewoon analyseren waarom we twee wedstrijden hebben verloren. Het is niet nodig om het systeem om te gooien."

  "We moeten gewoon harder werken op onze zwakke punten. Welke? We maken te veel individuele fouten in de verdediging en slikken zo te veel tegendoelpunten. We creëren ook te weinig kansen op verplaatsing."

  Leko: "Normaal dat ze oplossingen vinden op ons systeem"

  Standard en AA Gent vonden een manier om Club Brugge te ontregelen. "Het is normaal dat ze oplossingen vinden op ons systeem", zei Leko. "Ze beletten ons te voetballen en focussen zich erop om ons af te stoppen."

  "Dat weten we perfect. We trainen om ook een antwoord op hun antwoord te formuleren: pressing, mandekking... Maar het is niet eenvoudig om meteen een oplossing te vinden."

  "We wisten ook dat januari een moeilijke maand zou worden, maar we zitten niet in een crisis of een dipje. We hebben twee wedstrijden op rij verloren. Dat moeten we accepteren, maar het is gewoon een moment in het seizoen waarop niet alles perfect is. Ik verwacht zondag (thuis tegen Charleroi, red) een reactie."

  Tweets: