• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische voetbalbond na tegenvallende ticketverkoop: "Geen teleurstelling"

  Cornez: "We hadden het op voorhand ingecalculeerd."

  Er werden amper 3.914 tickets aangevraagd voor de matchen van de Rode Duivels op het WK. De KBVB begrijpt dat de fans niet warm lopen voor een verplaatsing naar Rusland. "We zien dit niet als een ontgoocheling", zegt Pierre Cornez, woordvoerder van de Belgische voetbalbond (KBVB).

  "We hopen natuurlijk altijd dat de Belgische vakken uitverkocht zijn, maar we hebben er begrip voor dat de supporters niet staan te springen voor een verplaatsing naar Rusland", zegt Pierre Cornez.

  Voor de 3 groepswedstrijden van de Rode Duivels werden maar 3.914 tickets aangevraagd. Ter vergelijking, het niet-geplaatste Nederland bestelde meer dan 71.000 tickets en de Spanjaarden wilden meer dan 110.000 tickets.

  "Het aantal komt in de buurt van de cijfers voor het WK in Brazilië 4 jaar geleden. Dat was dan wel een langere verplaatsing, maar Brazilië spreekt ook meer tot de verbeelding. Die aantrekkingskracht heeft Rusland niet. We zien dit dan ook niet als een teleurstelling."

  311 tickets voor Panama, 1001 voor Tunesië en 1.461 voor Engeland

  Voor de openingswedstrijd van de Belgen tegen Panama werden er slechts 311 tickets aangevraagd. De wedstrijd tegen Tunesië is populairder, want daarvoor kwamen er 1.001 aanvragen binnen. De zitjes die niet verkocht zijn, worden opnieuw toegevoegd aan de neutrale zones.

  "Met alle respect voor deze tegenstanders, maar beide affiches zijn minder aantrekkelijk voor de fans. Dat hadden we op voorhand ingecalculeerd", aldus Cornez.

  Op de slotspeeldag van de groepsfase spelen de Rode Duivels tegen Engeland. Voor die wedstrijd kwamen 1.461 aanvragen binnen. Dat is meer dan de beschikbare plaatsen en dus zullen enkele fans naast een ticket grijpen.

  "Het is jammer dat we net voor deze partij het kleinste stadion toegewezen kregen, maar aan de loting kunnen we niets veranderen."

  Tweet: