• home
 • video
 • pas verschenen

  Tateishi is de nieuwe CEO van Sint-Truiden: "STVV wordt geen Japanse club"

  STVV staat op dit moment 6e in de Jupiler Pro League.

  De Japanner Takayuki Tateishi volgt bij Sint-Truiden Philippe Bormans op als CEO. Dat maakte de Limburgse club vandaag bekend op een persconferentie. De Japanner wil meteen zijn stempel drukken. "We zijn op dit moment niet stabiel. Dat moet veranderen."

  "Ik wil benadrukken dat STVV geen Japanse club wordt"

  Philippe Bormans kondigde vorige week zijn afscheid van Stayen aan. Hij nam ontslag in onderling overleg met het nieuwe (Japanse) bestuur, maar zal wel nog samenwerken met STVV als extern consultant.

  De taken van Bormans worden binnen de club overgenomen door de 48-jarige Japanner Takayuki Tateishi, een oud-profvoetballer die ook in Japan al enkele managementfuncties vervulde. Hij verwelkomde de pers in het Nederlands. "Goedemiddag allemaal, welkom bij STVV", klonk het.

  "Ik wil me graag verontschuldigen voor de eventuele onzekerheid onder de fans", klonk het verder. "De overname duurde langer dan verwacht."

  "Ik wil benadrukken dat STVV geen Japanse club wordt, het is en blijft een club van de omgeving, een club van en voor de fans. Ik zal de beslissingen hier op Stayen niet alleen nemen. Er zal altijd overleg zijn met de andere bestuursleden."

  "We zijn op dit moment financieel niet stabiel. Dat moet veranderen"

  De nieuwe CEO is bijzonder ambitieus en deed zijn plannen uit de doeken in een vijpuntenplan. "Mijn eerste punt is dat we op sportief gebied van deze club consequent een team dat speelt voor de top vijf willen maken."

  "Ten tweede wil ik meer aandacht besteden aan de jeugdopleiding. We moeten de top worden in het opleiden van mijn spelers. Mijn ideaal is te spelen met elf spelers die we zelf hebben opgeleid."

  "Ook het stadion vol krijgen is een doel. Dat lukt momenteel niet en dat willen we graag veranderen in de toekomst. De fans moeten zich thuisvoelen op Stayen."

  Niet alleen sportief wil Tateishi veel veranderen, ook extra-sportief wil hij zijn stempel drukken. "We zijn op dit moment financieel niet stabiel. Dat moet veranderen. We willen geen spelers verkopen van het huidige team, het doel is om onze tv-rechten in Azië te verkopen en zo extra inkomsten te genereren."

  "Het laatste puntje ten slotte slaat op onze Japanse identiteit. We willen Japanse technologie en IT introduceren op Stayen."

  Voorzitter: "In Genk zullen ze al wel zenuwachtig zijn"

  David Meekers wordt de nieuwe voorzitter van STVV. Hij volgt Yusuke Muranaka op, die weer lid wordt van de Raad van Bestuur.

  "We hebben meermaals uitgebreid overlegd en ik ben overtuigd van hun goede bedoelingen", zegt Meekers over de Japanse inbreng. "Ik ben er zeker van dat ze hier op lange termijn iets willen neerzetten."

  "Play-off I halen dit seizoen is uiteraard een doel, maar als het niet zo is, is het zo. De Japanse clan heeft de financiële voordelen van de top zes ook al duidelijk ingezien, maar beseft dat het geen sinecure wordt. Toch zullen ze in Genk op dit moment al wel zenuwachtig zijn."