• home
 • video
 • pas verschenen

  Reviewcommissie roept Hanni op het matje voor slag op Fai

  Hanni bezorgde Anderlecht gisteren een punt bij Standard.

  De Reviewcommissie van de voetbalbond heeft vandaag beslist om Anderlecht-aanvoerder Sofiane Hanni te laten vervolgen. De Algerijn deelde iets voorbij het halfuur een slag uit tegen Standard.

  Hanni bezorgde de landskampioen eigenhandig een punt op Sclessin door een zuivere hattrick te scoren. Als het van de Reviewcommissie afhing, zouden de drie doelpunten van de Anderlecht-aanvoerder niet eens goedgekeurd mogen worden.

  Iets voorbij het halfuur deelde Hanni bij een 2-1 stand een slag uit op het hoofd van Standard-verdediger Collins Fai. Scheidsrechter Sébastien Delferière hield de kaarten toen op zak en daar is de Reviewcommissie niet akkoord mee.

  Door de tussenkomst van de Reviewcommissie moet Hanni, die op weg lijkt naar de Russische topclub Spartak Moskou, alsnog een schorsing vrezen. Volgende week dinsdag bepaalt de Geschillencommissie de strafmaat voor de slag.