• home
 • video
 • pas verschenen

  Het rapport van Lokonga: geslaagd op Sclessin, zonder op te vallen (video)

  0 / 0
  Albert Mboyo Sambi Lokonga was de man "in the picture" tegen Standard. Geen makkelijke opgave, maar de middenvelder viel niet uit zijn rol in het duel tegen zijn broer.

  Moeilijk om op te vallen gezien de aanpak van de ploeg

  Lokonga begon op speeldag 20 tegen Eupen ook in de basis bij Anderlecht. Maar thuis tegen Eupen of op het veld van Standard, we moeten u het verschil niet uitleggen. 

  Lokonga moest in moeilijke omstandigheden niet onderdoen voor zijn ploegmaats. Alleen daarvoor verdient de 18-jarige een pluim. Maar eerlijk is eerlijk. Voor de rest speelde de middenvelder eerder onopvallend. Daarbij werd hij wel niet geholpen door de aanpak van zijn ploeg.

  Anderlecht koos op Sclessin voor een verdedigend blok en probeerde snel uit te breken via Saief en Appiah op de flanken of door meteen diep te mikken richting Hanni. Lokonga en Kums opereerden als buffer voor de verdediging. Trebel speelde iets hoger dan normaal.

  Lokonga deed vooral wat trainers graag zien en kreeg daarvoor lof van Hein Vanhaezebrouck. "Hij heeft een wedstrijd met zoveel druk en zo'n scoreverloop goed afgewerkt. Hij heeft veel kwaliteiten. Dit was een test en die heeft hij afgelegd zoals een grote speler dat zou doen. Dat stemt hoopvol voor de toekomst."

  De jonge middenvelder lijkt technisch bovengemiddeld begaafd. Dat toonde hij onder meer door de bal enkele keren met de onderkant van de voetzool te behandelen op een manier die doet denken aan zijn broer. Hij zocht meestal naar de voetballende opties. Niet makkelijk in een match waarin je ploeg vaak achteruit wordt gedrukt. Het is te vroeg om te spreken over de geboorte van een supertalent, maar zijn eerste "clasico" was zeker geslaagd.

  Mpoku en Lokonga wisselen na de match van truitje

  Paul-José Mpoku en Albert Mboyo Sambi Lokonga zijn broers. Hun verschillende familienaam is te verklaren door het feit dat de een de naam van zijn vader aannam, de ander de naam van zijn moeder.

  Na de wedstrijd volgde een mooi dubbelinterview. "Ik denk niet dat iemand van ons twee nu het meest tevreden is. Het is een gelijkspel", zei Lokonga. "Hier spelen zorgde voor een speciaal gevoel. Er is heel veel ambiance, maar het is goed gegaan voor een eerste keer."

  "Ik denk dat hij voor zijn leeftijd en zijn ervaring een goede match heeft gespeeld", bevestigde Mpoku. "Iedereen die hem kent weet dat hij altijd zijn spel zal blijven spelen. Of hij nu voor 20.000 of 100.000 fans speelt. Ik ben trots als broer dat hij zo geëvolueerd is."

  "Het was een mooie clasico, waarvan iedereen heeft kunnen genieten. Maar ik denk wel dat wij (Standard) meer verdienden. We geven elke week cadeau's weg." Na het interview wisselden de broers met de glimlach van truitje.

  Mpoku en Lokonga wisselen van shirt