• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen taalbarrière tussen Vormer en Asare: "Jeetje, hij spreekt Nederlands"

  Het gaat er ontspannen aan toe tussen Vormer en Asare.

  Naar goede gewoonte kijken we op maandag voorbij de goals of puur voetballende acties. Wat viel op in de rand van de 8 matchen van speeldag 24? Bekijk het hier.

  Er is nog werk aan het Frans van Vormer

  Flashback naar afgelopen donderdag. KV Oostende-aanvoerder Siani kiest voor het begin van de match tegen Club Brugge om van kant te wisselen. Vormer heeft het Frans van Siani niet begrepen en moet om hulp vragen. "Wat wil hij? Draaien?"

  Drie dagen later is de Club-aanvoerder blij dat dat taalprobleem zich niet voordoet bij Gent-kapitein Asare. "Jeetje, hij praat Nederlands." Leuk moment, maar wat als Vormer straks in het Frans interviews moet geven met een Gouden Schoen in zijn handen?

  Wat denkt Sa Pinto van de geweldige omhaal van Luyindama?

  Standard-verdediger Luyindama scoorde een prachtig doelpunt tegen Anderlecht. Zelf vierde de Congolees zijn goal koeltjes. Zijn vurige trainer, Sa Pinto, was wel onder de indruk.

  Hoe kon deze fase geen goal opleveren?

  Ongelooflijk dat Club Brugge niet scoorde in Gent. Toch als je onderstaande fase nog niet gezien hebt. Let zeker ook op het prachtige hakje van Mechele.

  Kleuterklasmomentje in Limburgse derby

  De Limburgse derby tussen Genk en Sint-Truiden zorgt altijd voor extra spanning, ook al ben je een Ghanees of Oekraïner. Een flauw en onnodig balletje van Aidoo tegen de rug van Bezoes was voldoende voor een klein opstootje.

  D’Haene trekt Ocansey opzichtig aan de broek