• home
 • video
 • pas verschenen

  Dortmund-speler Bartra: "Ik ben blij dat ik vandaag nog leef"

  Bartra verscheen vandaag op het proces van de dader.

  Marc Bartra lijdt nog altijd onder de gevolgen van de bomaanslag op de spelersbus van Borussia Dortmund. "Ik had schrik om te sterven", getuigde de Spaanse verdediger op het proces tegen de dader.

  Op 11 april 2017 was de spelersbus op weg naar het stadion van Dortmund. Dortmund zou er die avond een Champions League-wedstrijd spelen tegen Monaco. In een haag langs de weg waren drie explosieven verstopt. De verdachte bracht die tot ontploffing op het moment dat de bus voorbijkwam.

  Marc Bartra raakte gewond aan de pols door het rondvliegend glas. "Vandaag heb ik de aanslag nog altijd niet verteerd. Ik lijd er nog steeds onder", getuigde Bartra in de rechtszaal.

  "Ik had schrik om te sterven en mijn familie nooit meer terug te zien. De aanslag heeft mijn leven veranderd. Ik ben blij dat ik vandaag nog leef."

  De politie dacht eerst aan terreur, maar speurders kwamen al snel de extremist Sergueï Wenergold op het spoor. Die erkende de feiten, maar hield vol niemand te willen doden. Volgens de aanklager was het wel de bedoeling om zoveel mogelijk slachtoffers te maken, om zo het aandeel van Borussia op de beurs te doen kelderen.