• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Of Batshuayi toch blijft? De bal ligt in zijn kamp, niet in het mijne"

  Waar ligt de toekomst van Michy Batshuayi?

  Met 2 goals in de FA Cup tegen Newcastle bewees Michy Batshuayi dat hij misschien toch niet zo overbodig is bij Chelsea. Zijn coach Antonio Conte blies na de match warm en koud tegelijk. "Als we willen meedoen in 3 competities, hebben we minstens 3 spitsen nodig."

  Enkele dagen geleden liet Antonio Conte nog verstaan dat Michy Batshuayi mocht vertrekken deze winter. Na de bekermatch tegen Newcastle klonk de Italiaan voorzichtiger.

  "Ik zou niet zeggen dat het zijn beste match voor ons was, maar zijn goals waren belangrijk voor ons en belangrijk voor zijn zelfvertrouwen."

  "Hij blijft een jonge speler met veel potentieel. Hij kan nog altijd veel verbeteren. Ik vind trouwens dat we sowieso 3 spitsen moeten hebben. Dat is het minimum als je in de competitie, de beker én de Champions League actief bent."

  De komst van een nieuwe spits - Dzeko wordt uitdrukkelijk genoemd - betekent dus niet meteen het afscheid van Batshuayi. "Vandaag heb ik getoond dat ik met het heden bezig ben, niet met de toekomst. Anders had ik wel andere keuzes gemaakt."

  "Maar er komt een WK aan en dan wil iedereen zoveel mogelijk speelminuten verzamelen om voor zijn plaatsje te kunnen vechten. Ik weet niet of Michy wil vertrekken als de club nog een extra spits haalt. De bal ligt in zijn kamp, niet in het mijne. Ik wil met alle spelers werken."

  VIDEO: De 2 doelpunten van Batshuayi tegen Newcastle