• home
 • video
 • pas verschenen

  Conte: "Batshuayi mag vertrekken bij komst nieuwe spits"

  Batshuayi lijkt op weg naar de uitgang bij Chelsea.

  Chelsea-coach Antonio Conte heeft in zijn persconferentie voor de League Cup-wedstrijd tegen Arsenal even stilgestaan bij de positie van Michy Batshuayi (24). De Italiaan bevestigde dat de Rode Duivel op uitleenbasis weg mag bij de komst van een nieuwe diepe spits.

  "Als er een speler komt, gaat er ook een speler weg"

  Batshuayi kon dit seizoen zijn stempel nog niet drukken bij Chelsea. De Rode Duivel stond in de Premier League slechts drie keer in de basis en moest vooral vrede nemen met (korte) invalbeurten. Om zijn kansen op het WK gaaf te houden, gaf hij eerder al aan niet weigerachtig te staan tegenover een uitleenbeurt.

  Chelsea-manager Antonio Conte zet de deur voor een (tijdelijk) vertrek op een kier. "Als tijdens deze transferperiode nog een nieuwe spits wordt aangetrokken, dan mag Batshuayi vertrekken op uitleenbasis."

  "Hij wil vaak aan spelen toekomen en dat is ook zijn goed recht", zei Conte nog. "Als er een speler komt, gaat er ook een speler weg. Hij wil de kans grijpen om meer te spelen. Ik kan hem begrijpen, maar als er geen aanvaller komt, blijft alles bij het oude."

  "Ik weet niet of het nu zijn moment is"

  De kans lijkt dus groot dat Batshuayi, ondanks zijn goede wedstrijd tegen Brighton van dit weekend, vanavond niet start in de halve finales van de League Cup tegen Arsenal. "Ik weet niet of het nu zijn moment is", aldus Conte.

  "Elke speler kreeg zijn kans om te spelen en zijn waarde te tonen. Nu moet ik de juiste beslissing nemen in het belang van het team. Elke wedstrijd is volledig anders en de kwaliteit van de tegenstand is dat uiteraard ook."

  Batshuayi deed het uitstekend tegen Brighton: