• home
 • video
 • pas verschenen

  "KV Mechelen speelt momenteel het slechtste voetbal van België"

  KV verloor met 2-0 op het veld van STVV.

  0 / 0
  KV Mechelen blijft verweesd achter na een 5e nederlaag op rij zonder ook maar een keer te scoren. De coach is hard voor zijn team: "Op deze manier degraderen we."

  KV Mechelen moest vandaag in Sint-Truiden op zoek naar een zege om Eupen op achterstand te houden. Toch konden de Mechelaars niet veel klaarmaken op Stayen. Het verlies was dan ook logisch.

  "Ik ben enorm ontgoocheld. De zege van STVV is verdiend. Ons probleem is een slechte mentaliteit. De eerste helft was schandalig."

  "Met deze mentaliteit hebben we een groot probleem. We moesten een reactie tonen na de nederlaag en slechte match tegen Zulte Waregem, maar dat heb ik niet gezien."

  "We speelden vanuit de reactie, niet vanuit de actie"

  "We speelden wel agressief, maar dat was meer uit frustratie. We kwamen vaak te laat. Op vlak van fysieke impact, inzet en duels was STVV de betere ploeg. Wij speelden altijd uit de reactie en niet vanuit onze eigen actie. Dat is niet goed voor een ploeg die voor zijn leven vecht."

  "Na een aantal balverliezen in het eerste kwartier was het vertrouwen weg. Dat is logisch gezien de moeilijke situatie. Maar als je een probleem hebt met de opbouw dan moet je antwoorden met agressief spel. Dat was niet voldoende vandaag."

  "De degradatiestrijd gaat tussen KVM en Eupen, dat is duidelijk. We moeten er in blijven geloven, maar dringend van mentaliteit veranderen."

  "Op een bepaald moment hadden we 11 punten meer dan Eupen, maar Eupen speelt beter dan wij. Op dit moment spelen we het slechtste voetbal van België."

  "Ik heb altijd oplossingen, dat is het probleem niet. De match tegen Moeskroen wordt cruciaal, maar met deze mentaliteit komen we er niet. De ontgoocheling van het KVM-publiek is gelegitimeerd na vijf nederlagen op rij."