• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme blijkt toch te duur voor Bordeaux

  Michel Preud'homme wordt niet de nieuwe coach van Bordeaux.

  Er komt dan toch geen witte rook uit Bordeaux. De club onderhandelde met Michel Preud'homme, maar uiteindelijk bleek het financieel niet haalbaar om de Belgische coach binnen te halen. De optelsom van zijn looneisen en de afkoopsom die nog aan Club Brugge betaald moest worden, viel te hoog uit.

  Michel Preud'homme leek de gedoodverfde opvolger van Jocelyn Gourvennec als trainer van Bordeaux. De Belgische trainer zat twee dagen geleden rond de tafel met het bestuur van de Franse club om te onderhandelen.

  Het zou voor Preud'homme zijn eerste job worden sinds zijn vertrek bij Club Brugge, maar de deal met Bordeaux sprong uiteindelijk af. De Franse club, momenteel 13e in de stand, had niet voldoende financiële mogelijkheden om de Belgische trainer binnen te halen.

  De financiële eisen van Preud'homme zouden niet min geweest zijn en bovendien moest Bordeaux nog een afkoopsom betalen aan Club Brugge. Daar ligt de trainer immers officieel nog onder contract.

  Voorlopig blijft de trainer dus werkloos. Toch zal hij regelmatig in Bordeaux te zien zijn. De Belg heeft immers een huis in de Franse wijnstreek.