• home
 • video
 • pas verschenen

  Kicker: "Arsenal biedt 50 miljoen voor Dortmund-spits Aubameyang"

  Aubameyang zat de laatste twee wedstrijden niet in de selectie.

  Volgens het Duitse voetbalblad Kicker, doorgaans goed geïnformeerd, heeft Arsenal een eerste bod gedaan op de Gabonese topspits Aubameyang van 50 miljoen euro. "Ik kan bevestigen dat we een eerste bod hebben gekregen van Arsenal", zegt CEO Joachim Watzke zonder bedragen te noemen. Dortmund wil minstens 60 miljoen voor de man die momenteel voor wat problemen zorgt.

  Pierre-Emerick Aubameyang, topschutter van vorig seizoen met 31 goals, ligt nog tot 2021 onder contract bij Dortmund. Hij geniet van nadrukkelijke interesse van Arsenal. De Duitse club zal naar alle waarschijnlijkheid het eerste bod naast zich neerleggen wegens onvoldoende, schrijft Kicker. 

  Er zit ruis op de relatie tussen Dortmund en de Afrikaan. Aubameyang zat niet in de selectie de twee afgelopen competitiematchen van Dortmund. Hij werd disciplinair geschorst door trainer Peter Stöger. De 28-jarige spits stuurde zijn kat naar een belangrijke teammeeting en had volgens Stöger geen motivatie op training. Hij zou wel deze ochtend met de reserveploeg hebben meegetraind, met goede inzet.

  "Een transfer forceren"

  Vrijdag zei Stöger dat zijn spits geen straf onderging en dat hij wel terug in het team zou staan als hij de gepaste houding toont.

  Duitse experts en commentatoren menen dat Aubameyang zijn best niet meer doet om zo een transfer te forceren naar Engeland. Ousmane Dembélé deed hem dat ook al voor. Na het boycotten van de trainingen verliet hij deze zomer Dortmund voor Barcelona.

  Aubameyang zit dit seizoen aan 13 doelpunten in 15 wedstrijden in de Bundesliga. Zonder hem kon Dortmund nog niet winnen in 2018. Het speelde twee keer gelijk, tegen Wolfsburg en Hertha Berlijn. Het staat voorlopig derde.