• home
 • video
 • pas verschenen

  Sels op het autosalon: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"

  0 / 0
  Woensdag gaf Anderlecht acte de présence op het autosalon. Sporza polste bij trainer Hein Vanhaezebrouck en doelman Matz Sels naar hun liefde voor de auto.

  "Op zondag verzet ik van Radio 1 naar Studio Brussel"

  Hein Vanhaezebrouck is niet meteen een autofanaat. "Ik droom niet van een sportbolide of een dure auto. Je moet eigenlijk een wagen nemen volgens je persoonlijkheid. Ik ben groot en neem veel plaats in, dus is een SUV-type iets voor mij."

  "Ik rijd wel graag comfortabel en zit graag hoog omdat mijn knieën niet toelaten laag in een auto te kruipen. Bezeten van snelheid of extra power ben ik niet."

  Ook als het aankomt op luisteren naar de radio, geeft Hein een stukje van zijn persoonlijkheid bloot. "Ik luister in de auto naar Radio 1. Alleen op zondagmorgen durf ik het te verzetten naar Studio Brussel."

  Vanhaezebrouck: "Anderlecht is momenteel een stevige terreinwagen"

  Terwijl zijn spelers de tijd nemen om handtekeningen uit te delen, probeert de coach van Anderlecht zijn team met een auto te vergelijken.

  "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen. We hebben wel wat ruw terrein voor ons. Het pad dat we moeten afleggen is niet altijd even vlak, eerder moeilijk. Dan ben je best met een stevige terreinwagen."

  "Of Club Brugge dan een racewagen is? Ik heb de wedstrijd van Club tegen Charleroi niet gezien, dus ik kan er niets over zeggen. Dat Mazzu zegt dat Club kampioen wordt is niet verrassend. Ik denk dat 90 procent van de mensen dat zal zeggen."

  "Ik zeg dat we ons nu niet moeten focussen op de titel omdat we andere katten te geselen hebben. Dan zullen de resultaten wel uitwijzen of we nog kunnen focussen op de titel."

  Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"

  Heeft de trainer van Anderlecht soms een zware voet? "Het gebeurt wel eens dat ik sneller rijd, maar ik probeer dat binnen de perken te houden. Als het al eens gebeurt is het op de autosnelweg heel vroeg of heel laat. Maar in de bebouwde kom let ik zeker op."

  Datzelfde geldt voor Matz Sels: "Ik probeer er wel op te letten dat ik niet te snel rijd, ik heb zelf niet veel boetes. Maar ik krijg wel altijd de boetes van andere spelers binnen."

  "Dat is wel een grappig verhaal. Saief kreeg bij AA Gent mijn auto na mijn vertrek, maar ik bleef zijn boetes krijgen. Nu hij ook bij Anderlecht speelt, zal dat wel gedaan zijn. Nu kan ik die boetes gewoon doorgeven. Dat is een voordeel."

  "De meeste voetballers kiezen een snelle wagen. Ik niet."

  Als speler vergelijkt Matz Sels zichzelf met een diesel. "Ik kom traag op gang, maar eens vertrokken kan ik blijven doorgaan. Een groot, breed model ook, want als keeper moet ik de goal kunnen afschermen."

  Net als de coach vindt de Anderlecht-doelman het comfort belangrijk. "Veel mensen, en vooral voetballers, rijden graag met een snelle auto, denk ik, maar ik verkies comfort. Voor mij is het belangrijk dat je goed zit. Al kijk ik ook wel hoe de auto eruit ziet."