• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik zeg niet dat Charleroi voor de titel gaat. Dat zou pretentieus zijn"

  Mehdi Bayat en Felice Mazzu zijn de twee architecten van Charleroi.

  Volgend weekend schiet de Jupiler Pro League weer op gang. Charleroi is voorlopig op een na de beste in de competitie. De manager droomt stilletjes van de landstitel, de coach is nuchterder.

  "Natuurlijk dromen we"

  Bij Club Brugge houden ze niet alleen rekening met eeuwige rivaal Anderlecht in de titelstrijd. Ook Charleroi spreekt volgens aanvoerder Ruud Vormer een woordje mee.

  En in Charleroi dromen ze ook stilletjes van de landstitel. "Natuurlijk", vertelt manager Mehdi Bayat in Sportweekend. "Waarom niet? Het zou triest gesteld zijn met de mensheid als je niet meer mag dromen."

  Felice Mazzu is iets nuchterder. Hij weet ook dat de kloof met Club Brugge 11 punten bedraagt. "Ik zeg niet dat Charleroi voor de titel gaat. Dat zou pretentieus zijn", stelt de coach, "maar als we toch die ene kans op 100 krijgen, dan zullen onze spelers die voor 100 procent proberen te grijpen."

  "Onze honger is aangescherpt"

  "Dat ze Charleroi bij de kandidaten voor de top 3 rekenen is al een grote overwinning voor ons", gaat Mehdi Bayat voort, "maar we gaan onszelf geen druk opleggen."

  "Een Frans spreekwoord zegt: "Al etende krijg je honger." Onze honger is nu aangescherpt. Dus als we ons bij de top 3 kunnen plaatsen op het eind van de reguliere competitie, zijn we zeer tevreden. En in Play-off I begint een nieuw kampioenschap."

  Dinsdagavond staan Charleroi en Club Brugge tegenover mekaar in de kwartfinales van de Croky Cup. "De beker is de snelste weg naar de trofee die deze club mist", vindt Bayat. "De beker winnen, dat zou geweldig zijn", besluit Mazzu.

  Bekijk de reportage uit Sportweekend: