• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ben overtuigd dat ik Genk kon brengen waar het naartoe wil"

  0 / 0
  Albert Stuivenberg werd bijna een maand geleden ontslagen als coach van RC Genk. In een uitgebreid interview met Sporza blikt hij voor het eerst terug op zijn Genkse periode. "Genk wil aantrekkelijk voetballen met jonge spelers én resultaten halen. Die combinatie is een hele opgave", vertelt de Nederlander.

  "Wie krijgt nog tijd om te bouwen?"

  "Het is teleurstellend dat het jaar zo afgelopen is", blikt Albert Stuivenberg terug. "Ik baal er nog altijd van dat ik mijn werk niet heb kunnen afmaken, want ik werkte met veel plezier in Genk. Als je ergens aan begint, denk je dat het voor een lange termijn is."

  "Ik ben geëindigd met mindere resultaten dus dat zal bijblijven. Zo wordt snel vergeten wat je daarvoor opgebouwd had en dat is wel jammer. Maar in voetbal zijn resultaten nu eenmaal allesbepalend. Het is vervelend als je moet concluderen dat het niet verder gaat."

  "Tijd is een utopie in de voetbalwereld. Wie krijgt tegenwoordig nog tijd om te bouwen? Als een groeiproces gepaard gaat met resultaten loopt alles vlot en kun je je verhaal makkelijk verkopen. Maar als dat niet zo is, komt er druk van alle kanten. Toch ben ik ervan overtuigd dat het mij gelukt zou zijn om Genk te brengen waar het naartoe wil."

  "Vakantie was te kort"

  Vorig seizoen speelde RC Genk onder Albert Stuivenberg nog de kwartfinales in de Europa League. "En daarna ook nog Play-off II. In totaal speelden we 65 wedstrijden vorig seizoen. Bovendien hadden we nog een aantal internationals die na de play-offs ook nog gespeeld hebben. Dat heeft zeker een weerslag gehad op onze seizoensstart", weet de Nederlander.

  "De vakantie was te kort, waardoor veel jongens niet fris waren in het begin van het seizoen. Bovendien hadden we een aantal vervelende blessures, ook het gevolg van het seizoen ervoor. Ik heb nooit over een volledige kern kunnen beschikken."

  "Daarnaast hebben we ook wel wat dingen laten liggen. We hebben onze kansen niet altijd efficiënt benut. Zo misten we enkele cruciale strafschoppen. Dat heeft ons toch 6 à 7 punten gekost. In voetbal gaat het om rendement."

  "Alles is nog mogelijk voor Genk"

  Waren de verwachtingen na vorig seizoen te hoog in Genk? "Misschien wel, ja. Al betekent dat niet dat het in de toekomst niet kan. Genk wil graag aantrekkelijk voetbal brengen, met jonge spelers, gekoppeld aan resultaten. Het is wel een opgave om al die dingen te combineren", weet Stuivenberg.

  "Met het systeem van de play-offs mag je je start eigenlijk niet missen, maar toch is alles nog mogelijk. Ik denk dat de top 6 nog altijd haalbaar is voor Genk. Ik hoop van harte dat het lukt. De club, de supporters en de spelers verdienen dat."

  "Voor mezelf is het een leerzame periode geweest. Ik vond het plezierig werken in België en ik sta nu open voor nieuwe avonturen. Dat kan overal zijn. Ik heb al enkele aanbiedingen gekregen, maar ik zeg niet zomaar ja tegen alles. Ik hoop wel in 2018 weer aan het werk te kunnen."

  Bekijk het volledige interview met Albert Stuivenberg