• home
 • video
 • pas verschenen

  Leko: "In 2018 willen we nog beter presteren dan in 2017"

  Ivan Leko koestert hoge ambities.

  0 / 0
  Club Brugge scheert dit seizoen hoge toppen onder Ivan Leko. "Onze resultaten zijn voorlopig fantastisch", zegt de Club-coach op stage in Spanje. "Maar we willen nog iedere dag beter worden."

  Leko: "Het collectief is sterk genoeg om eigen voetbal te spelen"

  Met 53 op 63 kon Club Brugge de eindejaarsperiode induiken met een mooi rapport. "Niemand had dat verwacht", zegt trainer Ivan Leko. "Wat me vooral trots maakt, is dat we een collectief vormen dat sterk genoeg is om zijn eigen voetbal te spelen."

  Wat is de grootste wens van Leko voor 2018? "Dat we het nog beter doen dan in 2017. We willen onze supporters blij maken", zegt de Kroaat.

  "Onze resultaten zijn voorlopig fantastisch. Op tactisch, mentaal en fysiek vlak willen we nog sterker worden. Dat is voetbal: iedere dag beter willen worden."

  "Jammer dat Butelle vertrokken is"

  Club telt een bonus van 11 punten op naaste belager Charleroi. "Maar we mogen niet te veel rekenen", zegt Leko. "We moeten vooral zoveel mogelijk wedstrijden proberen te winnen."

  "Net als alle Club-fans droom ik van de titel. Maar het worden nog 4,5 moeilijke maanden. Het belangrijkste is dat de focus nu al ligt op de volgende training en de volgende wedstrijd."

  Op stage zag Leko ook al aanwinst Gaboelov aan het werk. "Of hij de nummer 1 wordt in doel? Dat moeten we nog zien", zegt Leko. "Hij heeft ervaring, persoonlijkheid en kwaliteit."

  "Het is wel jammer dat Ludovic Butelle (foto) is weggegaan, hij was goed bezig de laatste weken. Of er nog spelers op komst zijn? Ik heb er alle vertrouwen in dat het bestuur er alles zal aan doen om onze ploeg nog sterker te maken."