• home
 • video
 • pas verschenen

  Vormer: "Club Brugge is de titelfavoriet. Daar moeten we duidelijk in zijn"

  0 / 0
  In een uitgebreid gesprek met Sporza heeft Ruud Vormer teruggeblikt op de sterke start van het seizoen van Club Brugge. De Nederlander dirigeerde blauw-zwart naar een indrukwekkende 53 op 63 en mag daardoor ook hopen op de Gouden Schoen? "Dat zou fantastisch zijn."

  "We moeten de lijn nu doortrekken en dan zie ik het goedkomen"

  Wat wenst Vormer voor 2018? "Ik hoop dat het een mooi jaar wordt en dat we prijzen pakken. Dat is voor mij het belangrijkste. En dat we gezond blijven uiteraard. Dat staat op 1. Ik ben een weekje in Abu Dhabi geweest met mijn gezin en mijn ouders. Dat was top. Ik ben helemaal klaar voor de stage en de tweede seizoenshelft."

  Wat is het geheim van de sterke start van Club Brugge? "Het heeft wat meegezeten voor ons. Maar we hebben er hard voor gewerkt en getraind. De trainers hebben een duidelijk plan en het gaat goed. Thuis pakken we alles en dat is voor mij heel belangrijk. We moeten die lijn nu doortrekken en dan zie ik het goedkomen."

  Welke rol speelt Leko? "Zijn aandeel is uiteraard heel groot. Hij is heel duidelijk in zijn aanpak en zegt precies wat we moeten doen. We moeten dat gewoon goed uitvoeren. Dat lukt niet altijd, maar de duidelijke aanpak maakt het wel gemakkelijker. Preud'homme opvolgen is moeilijk, maar Leko is ook op de goede weg."

  "We zijn titelfavoriet. Daar moeten we duidelijk in zijn. Dat is gewoon zo. Maar de weg is nog lang en we zijn er nog niet. Als we 2 of 3 keer verliezen, is de concurrentie helemaal terug. We krijgen ook nog lastige wedstrijden. We moeten nog naar Antwerp, Gent en Standard. Dat is helemaal niet zo gemakkelijk."

  "Charleroi en Anderlecht zijn de grootste concurrenten"

  Wie zijn de grootste concurrenten voor Club Brugge? "Charleroi en Anderlecht", zegt Vormer meteen. "Charleroi is in mijn ogen een heel goed team. Mazzu levert heel goed werk. Zijn spelers werken heel goed voor elkaar en dat zie je ook aan hun spel. Ze hebben een paar uitschieters die een goaltje maken. Dat is bij ons ook een beetje het geval. Met Anderlecht moet je dan weer altijd rekening houden. Ze hebben gewoon heel goede spelers."

  "Wedstrijden die er nu aankomen zijn belangrijker dan de Gouden Schoen"

  Vormer is de topfavoriet voor de Gouden Schoen. Is de Nederlander daar ook mee bezig? "Ik ben bezig met de wedstrijden die er nu aankomen. Dat is in mijn ogen het belangrijkste. Als we opnieuw goed beginnen, wordt het een stuk gemakkelijker. Dan zien we wel wat er op 7 februari (wanneer de Gouden Schoen wordt uitgereikt, red) gebeurt."

  "Ik hoop er natuurlijk op. Ik heb er hard voor gewerkt en ben er meer mee bezig nu. Qua assists en goals zit ik goed, maar ik reken mij zeker nog niet rijk. Ik denk dat Hans Vanaken en Leander Dendoncker mijn grootste concurrenten zijn. Mocht ik winnen, zou dat fantastisch zijn."

  Gouden Schoen-winnaars versieren meestal een transfer naar het buitenland. Zit dat ook in het hoofd van Vormer? "Dit is mijn vierde jaar bij Club Brugge. Ik zit hier heel goed en heb een uitstekende relatie met de supporters. Je weet natuurlijk nooit wat er zal gebeuren in de zomer."

  "Ik heb het er wel vaak over met mijn vrouw. Maar soms moet je gewoon blij zijn met wat je hebt. Ik zit goed bij Club Brugge en iedereen heeft mij hier graag. Het eten is goed in België en mijn kinderen gaan hier naar school. Wat wil je nog meer? Maar goed, je weet natuurlijk nooit. In voetbal kan alles."