• home
 • video
 • pas verschenen

  Saint-Etienne plukt Mitrovic weg bij AA Gent

  Stefan Mitrovic was aan zijn 3e seizoen bezig bij AA Gent.

  Na Saief verliest AA Gent nog een grote naam: de Servische verdediger Stefan Mitrovic (27) trekt naar Saint-Etienne in de Ligue 1. AA Gent, 5e in België, en de nummer 16 in Frankrijk hebben een akkoord op clubniveau. Mitrovic tekent zijn contract na de medische testen vandaag.

  Mitrovic was aan zijn derde seizoen bij AA Gent bezig, waar hij in 2015 na de historische titel herenigd werd met Hein Vanhaezebrouck. Die kende de centrale verdediger al van het seizoen 2012-2013 bij Kortrijk.

  De atletische speler (1,88m en 80 kg) groeide bij Gent uit tot een absolute sterkhouder. In zijn laatste match tegen Anderlecht droeg hij de aanvoerdersband.

  Volgens L'Equipe betaalt Saint-Etienne 3,7 miljoen euro en tekent hij voor 4,5 jaar.

  Bij Kortrijk lokte Mitrovic de aandacht van Benfica Lissabon, dat hem na een half seizoen uitleende aan Valladolid. Het seizoen later was hij actief in de Bundesliga bij Freiburg, waar hij na de degradatie mocht vertrekken naar Gent.

  Hij is er succesvol in de Champions League en Europa League en is ondertussen ook voltijds international. Zo mag hij met Servië mee naar het WK.

  Ploegmaat van Anderlecht-flop Beric

  Bij Saint-Etienne wordt Mitrovic ploegmaat van Robert Beric. De Sloveense spits keerde na een mislukte uitleenbeurt aan Anderlecht deze winter naar de Franse club terug.