• home
 • video
 • pas verschenen

  Manchester City is financieel machtigste club, Chinese teams komen opzetten

  Manchester City heerst dit seizoen in de Premier League.

  Volgens een studie van Soccerex Football Finance 100 is Manchester City financieel de machtigste club ter wereld. Arsenal en PSG vervolledigen de top 3. Daarnaast zijn er in de top 100 maar liefst 9 Chinese clubs te vinden.

  De ranglijst van Soccerex Football Finance 100 is opgesteld volgens 5 variabelen: de spelerswaarde, de waarde van de infrastructuur (stadion en trainingscentrum), het kapitaal, het investeringspotentieel van de eigenaar en de nettoschuld.

  Manchester City staat op de eerste plaats voor Arsenal en PSG. Op de vierde plaats staat het Chinese Guangzhou Evergrande. Bovendien zijn er in de top 100 nog 8 Chinese clubs te vinden. Volgens de studie is dat het bewijs van "de evolutie van het voetballandschap van de voorbije 20 jaar".

  Voorts staat Tottenham verrassend op de 5e plaats en troeft zo enkele grootmachten als Real Madrid, Chelsea en Bayern Munchen af. FC Barcelona valt buiten de top 10 en staat pas op plaats 13.

  België heeft geen enkele vertegenwoordiger in de lijst.

  De top 10 van de ranglijst:

  1. Manchester City
  2. Arsenal
  3. PSG
  4. Guangzhou Evergrande
  5. Tottenham
  6. Real Madrid
  7. Manchester United
  8. Juventus
  9. Chelsea
  10. Bayern München