• home
 • video
 • pas verschenen

  "Als je een stok zoekt om een hond te slaan, dan heeft Radja hem zelf aangereikt"

  Nainggolan heeft zichzelf weer in nesten gewerkt.

  0 / 0
  Ook in 2018 lijkt controverse nooit ver weg bij Radja Nainggolan. De Rode Duivel zette het nieuwe jaar in met een opvallend filmpje: roken, drinken en vloeken waren de ingrediënten. Filip Joos: "Het zou me zeer verbazen mocht Nainggolan disciplinair gestraft worden bij Roma."

  "Op oudejaarsavond overdrijven veel mensen"

  Op de sociale media deelden heel wat voetballers de gebruikelijke foto's van hun kroost aan de eindejaarstafel, maar Radja Nainggolan gooide het over een andere boeg. De Roma-middenvelder filmde z'n fratsen en mocht het gisteren uitleggen.

  "Het was oudejaarsavond en dan overdrijven veel mensen", reageert Filip Joos bij Radio 1. "Radja is daar een van. Als je een stok wil zoeken om de hond te slaan, dan heeft hij hem zelf aangereikt."

  "Hij heeft niet dronken gereden. Als hij dat gefilmd zou hebben, dan zou je voor mij echt wel met een voorbeeldprobleem zitten."

  "Maar ook in Belgische steden lopen op straat veel mensen boven hun theewater rond op oudejaarsavond. Mag een profvoetballer dat niet zijn?"

  "Maar nogmaals: als je al in het vizier loopt, dan is het niet echt slim om dat te doen. Ik denk dat hij dat zelf ook wel beseft, maar het zal sterker zijn dan hemzelf. Het hoort bij het pakket Radja Nainggolan. Dat pakket is heel veelzijdig en heeft ook negatieve kanten."

  Wat doet AS Roma?

  "Als Radja het niet gefilmd zou hebben, dan zou niemand er iets van geweten hebben. En dan had hij waarschijnlijk gedaan wat heel veel voetballers doen: op oudejaarsavond wat te diep in het glas kijken en een sigaret opsteken", gaat Filip Joos verder.

  "Roken en drinken, dat wisten we. Moeten we daarvoor de persen stopzetten? Dat lijkt me ook niet. Het is eerlijk, maar het is ook dom om die beelden zelf te delen."

  AS Roma heeft nog niet gereageerd op het incident. Moet Nainggolan een sanctie vrezen? "Roma speelt zaterdag tegen Atalanta. Als Roma nog iets wil betekenen in de Serie A, dan moeten ze die match absoluut winnen. Het zou me dus zeer verbazen mocht Nainggolan disciplinair gestraft worden."

  "Het heeft te maken met een soort houding waar Martinez van gruwelt"

  En wat met zijn situatie bij de Duivels? "Het heeft te maken met een soort houding waar Martinez en de bondstop van gruwelen. Het bizarre blijft dat hij door ploegmakkers op handen gedragen wordt, omdat hij op het veld niet de man is die niet presteert of niet thuisgeeft."

  "Dat is het spanningsveld waartussen de beslissing nu genomen moet worden en waar Martinez mee kampt. Het zal je maar overkomen dat de roep om Nainggolan na een paar flauwe matchen op het WK toch duidelijk wordt. Dan lig je er wel uit. Ik blijf denken dat we hem als voetballer heel erg goed kunnen gebruiken. Een uitspatting op oudejaar verandert daar niets aan."

  "We mogen ervan uitgaan dat hij zelf dolgraag naar het WK wil, maar hij zal niet als een pater richting het WK gaan, wel als mens van vlees en bloed."

  "Wat voor mij belangrijker is: wordt hij op het veld weer de Radja waar Martinez niet aan voorbij kan? Dat is momenteel heel even niet het geval. Hij zit in een dip. Hij moet ons nu overtuigen dat die dip er niet is omdat hij niet als een prof leeft, maar dat het een dip is zoals elke voetballer er soms heeft. Dan denk ik toch nog altijd dat je hem moet meenemen, met goeie afspraken."