• home
 • video
 • pas verschenen

  Zulte Waregem: "De rug rechten als het minder gaat, doe je als groep"

  Zulte Waregem verloor op tweede kerstdag met 0-4 van Charleroi.

  Voor Zulte Waregem wordt het een winterstop vol kopzorgen. Essevee kampeert op de 14e plaats, slechts 4 punten boven rode lantaarn Eupen. CEO Eddy Cordier verliest de moed niet. "We zullen er alles aan doen om deze competitie op een positieve manier af te ronden."

  "Ieder van ons is zich bewust van zijn verantwoordelijkheid"

  In een bericht op de website van Zulte Waregem blikt CEO Eddy Cordier strijdvaardig vooruit: "Dat Essevee de winterstop zou ingaan op de 14 plaats in de Jupiler Pro League hadden wij - het bestuur en de sportieve leiding - niet voorzien."

  "Liever dan ons te wentelen in excuses of te pleiten voor verzachtende omstandigheden, is ieder van ons zich bewust van zijn verantwoordelijkheid."

  "We hebben ons samen geëngageerd om te doen wat we moeten doen: we zullen dit team versterken en maken dat het zich voort kan ontwikkelen in de best mogelijke omstandigheden. Winnen doe je samen. En ook de rug rechten als het minder gaat, doe je als groep. Dat is Team Essevee."

  "Ontzettend dankbaar voor de steun"

  "Dat jullie - supporters, partners, voetballiefhebbers - ondanks alle ontgoocheling de voorbije weken zo nadrukkelijk jullie steun hebben getoond, dat treft ons en we zijn elk van jullie daar ook ontzettend dankbaar voor."

  "Aan jullie support heeft het zeker niet gelegen. Ook dat maakt Team Essevee zo uniek en dat maakt dat wij ons in alle omstandigheden en met volle overgave blijven inzetten voor Zulte Waregem."

  "De winterstop komt voor Essevee dus geen dag te vroeg. Kort na Nieuwjaar - voor de winterstage - zullen we het resultaat voorstellen van het werk achter de schermen. We zullen er alles aan doen om de competitie 2017-2018 op een positieve manier af te ronden."