• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode lantaarn Swansea City stelt Carvalhal aan als nieuwe coach

  Carvalhal gaat voor de eerste keer aan de slag in de Premier League.

  Swansea City heeft vandaag de Portugees Carlos Carvalhal voorgesteld als nieuwe trainer. Carvalhal volgt de ontslagen Paul Clement op en moet Swansea wegloodsen uit de degradatiezone.

  Carvalhal tekende een contract tot het einde van het seizoen, met een optie op verlenging. Voor de 52-jarige Carvalhal wordt Swansea zijn eerste klus in de Premier League. De voorbije twee seizoenen was hij aan de slag bij de Engelse tweedeklasser Sheffield Wedsnesday, waarmee hij  2 keer de barrages voor promotie speelde.

  Hij werd er zondag ontslagen na acht duels zonder zege. Voordien coachte hij onder meer Sporting Braga, Sporting Lissabon en Besiktas. 

  Swansea-voorzitter Huw Jenkins toonde zich opgetogen. "We voelden dat er nood was aan een trainerswissel voor de tweede seizoenshelft en die is er nu ook gekomen. Carlos maakte de voorbije twee seizoenen indruk bij Sheffield Wednesday, met zowel zijn resultaten als de manier waarop hij de club leidde."

  "Hij is gedreven en ambitieus en tegelijkertijd ook ervaren. Er ligt een grote uitdaging op hem te wachten, maar ik ben er zeker van dat hij die zonder angst zal aangaan." Swansea moet 5 punten goedmaken op de eerste niet-degradant, West Ham.