• home
 • video
 • pas verschenen

  Licentiecommissie moet profclubs geen transferverbod opleggen

  De Licentiecommissie moet geen transferverbod opleggen.

  Alle clubs uit de Jupiler Pro League (1A) en de Proximus League (1B) zijn zonder problemen door de tussentijdse evaluatie van de Licentiecommissie van de KBVB gekomen. Dat bevestigde licentiemanager Nils Van Brantegem.

  Tijdens de maanden november en december van elk seizoen voert de licentiemanager een tussentijdse controle uit op de perfecte uitvoering van de financiële verplichtingen van de profclubs. Zo moeten de clubs onder meer kunnen bewijzen dat ze de lonen van de spelers, de leden van de technische staf en het andere personeel uitbetaald hebben. 

  Ze moeten ook kunnen bewijzen dat ze alle belastingen betaald hebben en dat de huur voor het stadion en trainingsfaciliteiten ingelost is. 

  Een club die niet voldoet aan alle voorwaarden kan door de licentiemanager bestraft worden met een transferverbod. Maar dat bleek dus niet nodig. De 24 profclubs mogen zich tijdens de komende wintermercato dus uitleven.