• home
 • video
 • pas verschenen

  Katrien Meire treedt af als CEO van Charlton, Duchâtelet praat over verkoop

  Katrien Meire kwam mee met Roland Duchâtelet naar de Engelse derdeklasser..

  De Engelse derdeklasser Charlton Athletic heeft bekendgemaakt dat Katrien Meire (33) niet langer CEO is. Eigenaar Roland Duchâtelet, die haar vertrek betreurt, denkt ondertussen aan een verkoop van de club. Er lijkt zo een einde te komen aan 4 woelige jaren onder het bewind van de Belgische zakenman.

  Meire werd in januari 2014 CEO van Charlton en kreeg in die periode, net als voorzitter Duchâtelet, bakken kritiek over zich heen.

  "Meire heeft beslist haar functies binnen de club neer te leggen. Ze vertrekt aan het einde van de maand", geeft Charlton op de website mee.

  Meire kwam ook kort aan het woord: "Het was persoonlijk een erg moeilijke beslissing om te nemen. Deze club zit in mijn hart, maar ik heb op dit moment nood aan een nieuwe uitdaging. Ik wens de fans, de staf en de club alle succes toe en zal haar resultaten van dichtbij blijven volgen."

  Teleurgestelde Duchâtelet zoekt koper

  "Het is met spijt dat we de beslissing van Katrien eerder deze maand hebben aanvaard", reageerde Duchâtelet zelf ook. "Ik wil haar bedanken voor haar inzet en engagement en wens haar alle succes in de toekomst."

  De eigenzinnige ondernemer liet ook nog weten dat er gepraat wordt met geïnteresseerde partijen over een mogelijke verkoop van de club, momenteel 9e in de competitie.

  De 2 Belgen kregen jarenlang veel kritiek te slikken van de Charlton-fans. Vooral de laatste 2 jaar - met de degradatie uit tweede klasse - was het protest massaal. Zo werd er in de lente in Sint-Truiden, de thuisstad van Duchâtelet, nog een protestmars gehouden door de Engelse fans.

  Terzake zocht Katrien Meire 2 jaar geleden op bij Charlton

  Tweet van Charlton Athletic: