• home
 • video
 • pas verschenen

  Kaya spaart kritiek op Essevee niet: "We zijn gewoon slecht"

  Onur Kaya ziet het niet meteen goedkomen bij Zulte Waregem.

  Zulte Waregem blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen. Het verloor op de 20e speeldag ook op het veld van Moeskroen. Onur Kaya is hard voor zijn ploeg na de pijnlijke 4 op 36. "De realiteit is hard. We zijn slecht en zullen moeten strijden tegen de degradatie."

  "We zijn ziek. Bepaalde spelers durven niet te voetballen"

  Zulte Waregem gaf gisterenavond een vroege voorsprong uit handen op het veld van Moeskroen. Onur Kaya was na de wedstrijd hard voor zijn ploegmaats. "We hebben het moeilijk voor doel. We maken snel de 0-1 en krijgen dan de kans om de wedstrijd dood te maken, maar dat doen we niet. Ik trap een bal op de lat en dan missen we nog twee of drie kansen."

  "Maar als je niet scoort, moet je toch op zijn minst proberen de nul te houden achterin. Dat doen we weer niet. Dan valt die 1-1 en zakt de moed ons weer in de schoenen. Als je die tegengoals bekijkt, die waren echt weer om te lachen hoor. Ik denk dat we gewoon ziek zijn. Bepaalde mensen zijn bang om te voetballen en durven niet."

  "Dit kan niet blijven duren. We moeten eerlijk zijn en niet meer zeggen dat we voor Play-off I gaan. We zullen moeten strijden tegen de degradatie. Na de winterstop komt er hopelijk nog versterking. We zullen moeten strijden en zien waar we eindigen."

  "Misschien hebben ze te veel jongeren gehaald"

  "We zijn slecht. Een gebrek aan ervaring? Ik denk niet dat dat een excuus is. Misschien hebben ze de fout gemaakt om te veel jongeren te halen. Maar er zijn nog wel oudjes, zoals ik, Sammy Bossut en Davy De fauw. Ik zit hier al drie jaar en dit is mijn slechtste seizoen ooit."

  "En ja, we hebben in Europa gestreden, maar dat is geen excuus. Als je hier speelt, moet je toch bepaalde kwaliteiten hebben. We hebben al twee jaar na elkaar Play-off I gespeeld en waren vorig jaar herfstkampioen. Nu staan we bij de winterstop in de degradatiezone. Dat kan niet.”

  "We moeten dit morgen intern bespreken. Zo kunnen we niet verder. We zijn geen topploeg. De realiteit is hard. Dit hadden we niet zien aankomen in begin van seizoen. Dat is voetbal."