• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Holsbeeck: "Er moet snel duidelijkheid komen over transfers van januari"

  Van Holsbeeck wil duidelijkheid over de komende transferperiode.

  Door de wissel van de wacht bij Anderlecht vreest manager Herman Van Holsbeeck machteloos te staan tijdens de komende wintermercato. "Ik ben maar de werkmier. Ik bereid de dossiers voor, maar er moet iemand opstaan die nu de eindverantwoordelijkheid neemt." Hij vraagt snel duidelijkheid.

  Ook voor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck verandert er veel door de overname van de club. Hij maakt zich vooral zorgen over de komende overgangsperiode. Die valt namelijk precies samen met de transferperiode. "Ik zal als een trouwe soldaat deze periode tot een goed einde proberen te brengen, maar er moet duidelijkheid zijn."

  "Ik heb niet meer de handtekening of de mogelijkheid om een transfer door te drukken. Het is niet Herman Van Holsbeeck die beslist. Ik ben de werkmier. Ik bereid de dossiers voor samen met de coach, maar ik hak de knoop niet door. Vroeger regelde ik dat met Roger Vanden Stock, maar Marc Coucke mag nog geen transfers doen voor ons."

  "Er zullen dus andere leden van de Raad van Bestuur moeten opstaan en hun verantwoordelijkheid nemen. Ik hoop dat er in de komende twee of drie dagen, nog voor de vakantie, een soort commissie wordt opgericht. Mensen die zeggen: "Oké, het wordt die speler voor dat bedrag". Er moet duidelijkheid komen voor de komende transferperiode. Dat is essentieel."

  En op langere termijn? Blijft Van Holsbeeck bij de club? "Ik lees dat ik absoluut wil blijven tot eind 2019, maar dat is niet waar. Ik heb een contract van onbepaalde duur en dat kan op elk moment opgezegd worden. Op 1 maart zal ik met Coucke bespreken wat de plannen zijn, als ik mij daar een rol in zie spelen en ik krijg de zegen van Vanden Stock, dan blijf ik. Als dat niet zo is dan gaan we als vrienden uit elkaar op een correcte en serene manier."

  Is hij blij met de komst van Marc Coucke? "Financiële middelen worden steeds belangrijker in het voetbal. We hebben kapitaalkrachtige mensen nodig. Mensen die als het nodig is hun ogen sluiten en tekenen. Ik denk dat Coucke dat kan."

  Video player inladen...

  Vanden Stock: "Ik heb Marc Coucke gezegd dat hij 20 jaar moet blijven"

  Roger Vanden Stock geeft op 1 maart het stokje dus door aan Marc Coucke. Is het emotioneel? "Het was emotioneel. Maar ik ben er al een hele tijd mee bezig. Nu is de knoop doorgehakt en moet je de bladzijde kunnen omdraaien. De toekomst zal er voor mij wel helemaal anders uitzien."

  "Ik ben gelukkig dat het gelukt is. Ik bedank alle bieders, maar ik denk dat Marc Coucke de toekomst van deze club het best zal waarborgen. Hij heeft dezelfde toekomstvisie en deelt de ambities van de club: altijd winnen en altijd kampioen zijn."

  Zal Van Holsbeeck blijven? "Hij heeft altijd gezegd dat hij zou weggaan, als ik zou gaan. Ik ben nog niet weg. Als erevoorzitter zal ik altijd ter beschikking blijven van de club."

  "Of ik nog een raad heb voor Marc Coucke? Blijf trouw aan Anderlecht. Ik heb hem gezegd dat hij hier 20 jaar moest blijven. Hij reageerde lachend, maar ik heb geen schrik dat hij snel weer weg zal zijn."

  Video player inladen...